Fuente: IDC - Quirón

Fuente: IDC - Quirón

Última modificación: 26/06/2014

IDC y Quirón crean el principal grupo hospitalario privado de España

El fondo de capital riesgo CVC ha comprado el 61% de Doughty Hanson al antiguo Capio e impulsa esta fusión, que se ha firmado este mes. La nueva compañía controlará las clínicas Dexeus, Teknon, el Sagrado Corazón y el Hospital General.

El grup mèdic iDC Salut (fins a l'abril de l'any passat conegut com a Capio), propietat del fons britànic CVC, i el Grup Hospitalari Quirón crearan el principal grup hospitalari privat d'Espanya i un dels més grans d'Europa. CVC passa a ser el principal accionista de la nova companyia després d'adquirir aquest mes el 61% del Grup Quirón, al fons també britànic Doughty Hanson, un dels fons de capital de risc més importants que operen a Europa. La família Cordón en retindrà el 39% restant. L'operació ha estat valorada en 1.500 milions d'euros segons els mitjans especialitzats. 

La suma dels dos grups donarà lloc a un gegant sanitari que serà present en tretze comunitats autònomes de l'Estat, amb el quadre mèdic més nombrós del sector i el primer de l'Estat en pacients atesos i en superfície assistencial. Integrarà 40 hospitals (dels quals sis són universitaris), més de trenta centres sanitaris, sis residències i l'únic institut privat d'investigació sanitària acreditat per l'Institut de Salut Carlos III. Oferirà més de 6.200 llits, amb més de 17.000 empleats i 8.000 col·laboradors mèdics més. A Catalunya, controlarà els hospitals Quirón, Teknon, Sagrat Cor i General de Catalunya, entre d'altres. 

El nou grup mantindrà el nom de Grup Hospitalari Quirón i serà copresidit per María Cordón, actual consellera delegada de Quirón, Víctor Madera, president d'IDC Salud, i la família Cordón seguirà en l'accionariat. 

Ver todas las novedades

Consulta los últimos boletines informativos

Infórmate

Suscríbete al boletín Barcelona Negocios si quieres recibir periódicamente información sobre la actualidad económica de Barcelona.