Per què Barcelona

Barcelona en Xifres 10 Raons per invertir a Barcelona Sectors estratègics

10 Raons per invertir a Barcelona

prev menu next

Ambiciosos projectes de ciutat

La ciutat aposta per la constant millora i els projectes amb grans oportunitats de futur. Per aquest motiu, Barcelona sempre es troba immersa en una gran transformació urbanística, amb importants inversions públiques i grans oportunitats per a la iniciativa privada.

Els projectes en marxa actualment configuren la Barcelona del segle XXI, on la logística, la internacionalització, l'accessibilitat, el desenvolupament tecnològic, la creativitat, el disseny i la recerca marquen les línies estratègiques, sense oblidar altres projectes que aposten per espais amb usos diversos, la cohesió social i la sostenibilitat.

Alguns dels projectes que es desenvolupen a l'Àrea Metropolitana de Barcelona:

Barcelona Catalonia: projecte liderat per l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a través de l'Incasòl, que concentra els projectes urbanístics més rellevants ubicats a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, tot promovent més 7 milions de m2 de sostre edificable al servei de l'economia del coneixement. Al Barcelona Catalonia, tots els inversors i constructors trobaran les oportunitats que busquen: diferents usos del sòl, bones rendibilitats i preus ajustats.


Smart City Campus 22@: un nou districte de la ciutat on conviuen les empreses més innovadores, universitats i centres de recerca. Aquest projecte, creat l'any 2000, comporta la creació de 4 milions de m2, la majoria dels quals destinats a activitats productives intensives en coneixement. Descobriu les raons per les quals ja s'hi han instal•lat més de 1.500 empreses.


La Sagrera alta velocitat: l'àmbit de reforma ferroviària i urbana de major entitat a nivell estatal. Impulsa el desenvolupament urbanístic de 164 hectàrees al nord-est de Barcelona i una nova àrea de creixement urbà sostenible amb nous equipaments, serveis públics, una àmplia oferta d'habitatges, un nucli d'activitat econòmica i comercial i el major parc urbà lineal de la ciutat. L'estació serà un node estratègic de transport, amb alta velocitat, rodalies, metro, autobusos interurbans i accessos subterranis des de les autopistes. Un cop acabada, la nova estació permetrà rebre 100 milions de passatgers l'any.

Marina del Prat Vermell: antic barri industrial del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona en plena transformació urbanística. El nou recinte de Fira de Barcelona i el projecte del districte dels negocis D38 fan d'aquesta zona una de les més dinàmiques urbanísticament, amb un espai de 80 hectàrees per crear a llarg termini un nou barri amb 30.000 habitants potencials, ecoeficient, amb un alt nivell de serveis i una situació estratègica. 

Aeroport de Barcelona: Barcelona compta amb el millor aeroport d'Europa, segons l'Airport Council International. Amb una capacitat per rebre 55 milions de passatgers l'any, l'aeroport de Barcelona creix amb la vocació de millorar la connectivitat de la ciutat amb les principals destinacions del món. A només 12 km del centre de la ciutat i a 3 km del port, aquesta infraestructura de primer nivell és clau per a l'estratègia econòmica de la ciutat.

Línia 9 de metro de Barcelona: amb 47,8 km serà la línia soterrada més llarga d'Europa i connectarà els principals municipis que envolten la ciutat: Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat. Aquesta nova línia tindrà 52 estacions i millorarà la connectivitat dins l'àrea metropolitana de Barcelona. Un dels trams ja està en ple funcionament. 

Port de Barcelona: és el més important de la Mediterrània en volum de mercaderies, continua sent el primer port d'Europa en trànsit de creuers i el quart port base (des d'on surten o acaben les rutes dels creuers) del món. Un port que creix constantment tant en serveis com en metres quadrats.

Altres projectes metropolitans: el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona està desenvolupant diferents projectes dins de l'Àrea Metropolitana. Entreu al seu lloc web i coneixeu-ne els més importants.

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS