Per què Barcelona

Barcelona en Xifres 10 Raons per invertir a Barcelona Sectors estratègics

10 Raons per invertir a Barcelona

prev menu next

Pol d’atracció de talent

Barcelona disposa d'un capital humà ben format. El 48% de la població activa de la ciutat treballa en serveis intensius en coneixement. Barcelona compta amb especialistes en molt diversos camps. L'àrea de Barcelona compta amb 8 universitats públiques i privades d'alt prestigi, que ofereixen excel•lents programes de grau i postgrau en una àmplia gamma de camps. Dues d'aquestes universitats es troben entre les 3 millors d'Espanya en termes de qualitat.

A més, Barcelona és la seu d'excel•lents escoles de negocis. Les Escoles de Negocis IESE i ESADE es troben entre els millors del món segons els més prestigiosos rànquings internacionals, i compten amb un elevat percentatge d'alumnes estrangers. 

Barcelona s'ha convertit en la destinació favorita per als joves d'altres països que volen estudiar a Espanya i per a emprenedors estrangers que busquen establir i desenvolupar els seus projectes empresarials. Les oportunitats professionals i de negoci i d'una qualitat de vida afavoreix la retenció del talent tant local com estranger. Aquestes i altres raons expliquen per què Barcelona compta amb una àmplia oferta de personal fidel i multilingüe.

El cost molt competitiu de la mà d'obra qualificada en l'àrea de Barcelona és un punt fort que atrau activitats de valor afegit. Les empreses estrangeres ja establertes a la ciutat segueixen reconeixent que aquest és un clar avantatge que ofereix Barcelona, que incideix molt positivament en els seus comptes d'explotació i estan satisfetes amb l'oferta de professionals disponible a la ciutat.


Alguns exemples dels equipaments de recerca de Barcelona: 

Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB)
Parc Científic de Barcelona
Parc d'Innovació La Salle
Parc de Recerca i Innovació de la UPC
BDigital Centre Tecnològic
Parc Tecnològic Barcelona Nord
Parc Barcelona Media-UPF
Centre de Tecnologies Audiovisuals de La Salle-URL
Centre de Realitat Virtual de la UPC
Sincrotró Alba
Supercomputador Mare Nostrum

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS