Per què Barcelona

Barcelona en Xifres 10 Raons per invertir a Barcelona Sectors estratègics

10 Raons per invertir a Barcelona

Una ubicació privilegiada

Barcelona és la porta del sud d’Europa, centre d’una euroregió econòmica emergent, capital de l’àrea mediterrània, pont amb el Magrib i plataforma d’enllaç amb Amèrica Llatina.

Accessible i connectada amb l’exterior

Barcelona és l'única ciutat del Sud d'Europa que concentra en 5 quilòmetres lineals, un dels majors ports de la Mediterrània, estació de tren d'alta velocitat, un aeroport internacional, autopistes connectades a la xarxa europea, el segon major recinte firal d'Europa i una de les majors zones logístiques del sud d'Europa.

Motor d’una gran àrea econòmica, dinàmica i diversa

Barcelona és líder d'una gran àrea econòmica, amb una dilatada tradició industrial i un dens teixit empresarial. La ciutat aposta per l’economia i les activitats intensives en coneixement, especialment els serveis avançats i les noves activitats econòmiques.

Inversió estrangera d'èxit

El territori català és la seu de més de 5.000 empreses estrangeres, de les quals el 90% es troben localitzades a l’àrea de Barcelona. Del total d’empreses estrangeres ubicades a Espanya, Catalunya concentra més del 50% de total d’empreses japoneses, italianes, nord-americanes, franceses, austríaques i suïsses, entre d’altres.

Sectors estratègics i tractors

A Barcelona s'estan desenvolupant amb intensitat diversos sectors econòmics lligats a les noves tecnologies i la sostenibilitat que ofereixen interessants oportunitats de negoci i inversió.

Pol d’atracció de talent

Barcelona disposa d'un capital humà ben format. El 48% de la població activa de la ciutat treballa en serveis intensius en coneixement. Barcelona compta amb especialistes en molt diversos camps. L'àrea de Barcelona compta amb 8 universitats públiques i privades d'alt prestigi, que ofereixen excel•lents programes de grau i postgrau en una àmplia gamma de camps. Dues d'aquestes universitats es troben entre les 3 millors d'Espanya en termes de qualitat.

Ambiciosos projectes de ciutat

La ciutat aposta per la constant millora i els projectes amb grans oportunitats de futur. Per aquest motiu, Barcelona sempre es troba immersa en una gran transformació urbanística, amb importants inversions públiques i grans oportunitats per a la iniciativa privada.

Ciutat emprenedora i business friendly

Barcelona té una llarga tradició empresarial i comercial i els barcelonins són persones emprenedores, responsables i seriosos en el treball, i estan obertes a fer negocis amb persones d’altres mercats.

Millor qualitat de vida d’Europa

Barcelona és la ciutat europea amb millor qualitat de vida per als empleats segons l'European Cities Monitor 2011, posició que ha mantingut durant els últims 14 anys.

Reconegut prestigi mundial

Amb un prestigi merescut, reconegut internacionalment, diferents estudis i comparatives internacionals independents aposten per Barcelona.

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.

AGENTS ECONÒMICS