Novetats

Font: Barcelona Activa

Font: Barcelona Activa

Última modificació: 17/04/2015

El sector digital crea 9.000 llocs de treball a Barcelona

Segons l'estudi del Clúster Ecommerce&Tech Barcelona les empreses digitals han multiplicat per tres la facturació i per dos les contractacions.

Les empreses digitals han arrelat amb força a Barcelona i el seu volum de negoci creix any rere any. Aquesta és la principal conclusió de l'Estudi Sectors Tecnològic i Digital Barcelona 2014, elaborat pel Clúster Ecommerce&Tech Barcelona. Aquesta associació, que agrupa les empreses i els emprenedors del sector del comerç electrònic de la ciutat, compta des dels seu inicis amb el suport de l'Ajuntament -a través de Barcelona Activa-. 

L'estudi mostra una evolució molt positiva en els últims anys, ja que el volum de negoci s'ha multiplicat per tres: dels 2.000 milions facturats el 2012, als 6.000 del 2014. A més, el nombre de treballadors contractats ha passat de 5.000 a 9.500

A més, el treball mostra un sector que creix exponencialment i que és majoritàriament jove: l'edat mitjana de les empreses no arriba als cinc anys. A més, destaca que el 33% de les companyies s'han creat en els darrers dos anys. 

Coincidint amb la presentació de l'estudi, el clúster canvia d'imatge corporativa i de nom, per passar a anomenar-se Barcelona Tech City. A més, està treballant colze a colze amb l'Ajuntament de Barcelona - a través de Barcelona Activa - , la Generalitat de Catalunya i la Mobile World Capital per trobar una seu pròpia que serveixi d'espai de referència i punt de trobada de les startups del sector tecnològic. 

Aquest punt de trobada serviria per apropar-se a l'objectiu principal del Barcelona Tech City: fer de la ciutat l'ecosistema tecnològic de referència al sud d'Europa, al mateix nivell que Londres, París o Berlín. 

Estudi Sectors Tecnològic i Digital Barcelona 2014 

Ecommerce&Tech Barcelona 

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.

AGENTS ECONÒMICS