Última modificació: 29/01/2018

MWC 2018: Barcelona lidera la revolució Mobile

El 2018 arrenca amb una agenda completa d'esdeveniments a Barcelona que tenen, com a epicentre, el sector del mòbil

El 2018 arrenca amb una agenda completa d'esdeveniments a Barcelona que tenen, com a epicentre, el sector del mòbil, principal catalitzador de la transformació econòmica i social que representen els nous desenvolupaments tecnològics.

Mobile World Congress

El Mobile World Congress (MWC) és el punt de reunió per als i les líders de la indústria, així com l'aparador d'idees i projectes innovadors. L'esdeveniment, que se celebrarà del 26 de febrer al'1 de març de 2018, a la Fira de Barcelona, espera superar les xifres de l'edició anterior, que va batre rècords d'assistència amb 108.000 assistents i més de 208 països participants, un increment del 7% respecte a l'any anterior. A més, van assistir-hi més de 6.100 CEO d'arreu del món i l'assistència de dones va passar d'un 21% a un 23%.

Al voltant d'aquesta cita amb la tecnologia més avançada, s'articulen altres esdeveniments no menys importants com el saló 4YFN, pensat per promocionar i donar visibilitat a projectes empresarials emergents, o la Mobile Week Barcelona, dissenyada per mostrar a la ciutadania els últims avenços en tecnologia , connectivitat i accés a la informació. Una voluntat divulgativa que s'estén al públic més jove amb el Youth Mobile Festival (Yomo).

4YFN, llançadora per a les start-ups

4YFN és la plataforma que permet que les start-ups i els nous projectes relacionats amb la tecnologia del mòbil entrin en contacte amb inversors/es i institucions públiques per generar noves oportunitats de negoci o crear sinèrgies. En aquesta nova edició, Barcelona Activa torna a reunir en un únic estand 20 start-ups vinculades amb algun dels seus espais d'incubacióprogrames de suport a l'emprenedoria.

Aquestes empreses, amb projectes que aporten solucions en el sector de l'energia, o del turisme sostenible, o del Big Data en medicina i salut o per a la cohesió social, se sumen a les més de 22.000 que Barcelona Activa ha donat suport al llarg de seus 30 anys: BITPHYATHLEPICGASPORTMANZANINGDRIBOGUIDDGUESTMATEFOOT ANALYTICSChildcare ONBIEL GLASSESCOCOOKINGLITERUPFOTORAPORTORAPID-MIX (REACTABLE)GLOBAL PLANNING SOLUTIONSNOBONEWEFITTER,
SHARIFYAMALFI ANALYTICS i RATIONAL PIXELS.

Mobile Week Barcelona, escenari de la transformació digital

Una de les iniciatives de Mobile World Capital és la Mobile Week Barcelona, un espai obert a la ciutadania per reflexionar sobre la transformació digital i el seu impacte en la societat, que tindrà lloc del 15 al 24 de febrer a diversos espais de la ciutat. Per a això, l'esdeveniment reuneix a personalitats de molt diferents àmbits: científics/ífiques, filòsofs/òsofes, artistes i professionals de diverses àrees. 

Els equipaments de Barcelona Activa no en queden al marge. Així, al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, el 22 de febrer a les 13 h, tindrà lloc la xerrada "Ètica i Intel·ligència artificial: visions i contradiccions del futur" i una visita guiada pel Parc Tecnològic per conèixer el clúster de la innovació.

El Cibernàrium també participa a la Mobile Week Barcelona amb els tallers "Salut, diners i amor. Tecnologia bàsica aplicada a la vida cotidiana", "Descobreix la tecnologia Blockchain per al teu negoci" i "Noves tendències en el consum i producció d'art i cultura: realitat augmentada i gamificació" i amb visites guiades a l'equipament.
 
Youth Mobile Festival Barcelona 2018, el mòbil també per als més joves

Yomo rebrà més de 15.000 joves de tot el país en una enorme exposició de ciència i tecnologia: activitats pràctiques, tallers interactius i molt més. Una oportunitat única perquè tant institucions acadèmiques com organitzacions professionals i empreses participin i donin a conèixer la seva tecnologia, marques, habilitats i idees.

Aquest saló, que se celebrarà a la Farga de l'Hospitalet del 27 de febrer al 2 de març de 2018, col·labora amb Mobile World Capital Barcelona a través del programa mSchools, una iniciativa en col·laboració amb Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i MWC.

Veure totes les novetats

AGENTS ECONÒMICS