Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 14/06/2017

Nova incubadora per a empreses d'alt impacte tecnològic

El viver, ubicat a l'edifici MediaTIC, és el cinquè que posa en marxa Barcelona Activa.

Barcelona Activa posa en marxa la incubadora MediaTic, un nou espai per a empreses en creixement que s'obre just quan fa 30 anys que es va inaugurar el primer viver a la ciutat i després d'haver impulsat un miler d'iniciatives emprenedores. La incubadora està dedicada a empreses d'alt impacte tecnològic de camps com la robòtica, l'Internet de les coses, la intel·ligència artificial, la nanotecnologia o les tecnologies espacials. El viver MediaTIC donarà aixopluc tant a iniciatives en fase de desenvolupament d'un producte o servei, com en la fase de comercialització. El període d'incubació, per tant, serà variable i arribarà com a màxim als cinc anys

De moment, s'hi ha instal·lat una empresa, Rokubun, dedicada a sistemes de navegació (GPS), però la previsió és arribar a la vintena de projectes. S'hi habilitarà un córner internacional per dur a terme accions de crosslanding amb diferents ciutats del món, de manera que, empreses estrangeres podran instal·lar-s'hi per fer accions de prospecció de mercat. S'organitzaran dues edicions anuals d'aquestes trobades coincidint amb les fires 4YFNSmart City Expo World Congress. També s'hi desenvoluparà el programa de preacceleració Hi-Tech per a 10 projectes intensius en l'ús de la tecnologia que es trobin en una fase molt inicial, cosa que servirà també per detectar possibles candidates a entrar en la incubadora.

El nou centre té 1.400 m2 distribuïts en una vintena de mòduls d'entre 15 i 70 m2, amb espais comuns i una aula de formació. La incubadora se suma a les ja existents: Glòries, Almogàvers Business Factory, l'ESA BIC Barcelona i el Parc Tecnològic. En aquests espais, treballen més de 200 empreses tant de recent creació com en creixement. Aquesta acció s'emmarca en el Pla Barcelona ciutat digital i, a més d'impulsar l'emprenedoria d'alt impacte tecnològic, té entre els seus objectius combatre la bretxa digital, posar en contacte les empreses incubades amb iniciatives d'economia social i solidària, i afavorir els projectes conduïts per dones.

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS