Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 20/07/2017

Barcelona es postula per acollir l'Agència Europea del Medicament

Barcelona és una de les ciutats candidates per acollir la nova seu de l'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les sigles en anglès), l'organisme comunitari que s'encarrega de supervisar i avaluar la seguretat dels medicaments a la Unió Europea.

La ciutat es postula per acollir l'EMA, que amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, s'haurà de traslladar des de la seva actual ubicació a Londres. 

La candidatura (acompanyada de l'etiqueta #BCN4EMA) la presenten conjuntament l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat, a més de comptar amb el suport de la societat civil representada per entitats i personalitats. 

Els punts forts que destaquen són, entre d'altres, els 31 centres de recerca biomèdica que hi ha la ciutat, els 230 laboratoris, una important concentració de la indústria farmacèutica, la qualitat del sistema sanitari, l'ecosistema innovador i emprenedor, les bones comunicacions o l'existència de 41 col·legis internacionals.

Un altre pilar de la candidatura és la seu proposada, la Torre Glòries. Amb 33.000 m2 disponibles i obra de l'arquitecte Jean Nouvel, compleix tots els requisits tècnics per acollir aquesta institució i capacitat perquè hi treballin 900 persones de forma immediata l'1 d'abril de 2019. El fet que estigui ubicada al districte 22@ es vincula a l'aposta per la innovació i el desenvolupament tecnològic.

Al voltant de l'actual seu de l'EMA hi ha un ecosistema de més de 1.600 empreses que també es podrien moure. Es tracta d'un organisme europeu que rep més de 40.000 visites l'any i té un pressupost anual de 340 milions d'euros.

El 31 de juliol es tanca el termini per presentar candidatures, però ja se sap que també hi opten Amsterdam, Copenhaguen, Viena, La Valletta o Bonn. La decisió definitiva es prendrà al novembre des del Consell d'Europa.

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS