Novetats

Última modificació: 27/10/2017

Barcelona i Nova York llancen un repte tecnològic per millorar la mobilitat de les persones amb discapacitat visual

La iniciativa, desenvolupada per Barcelona Activa i l'àrea de Mobilitat, és fruit de l'acord entre les dues ciutats per promoure conjuntament l'ecosistema innovador i l'atracció d’empreses.

Barcelona i Nova York han llançat un repte conjunt per tal de donar resposta als reptes de mobilitat de les persones amb discapacitat visual. En concret, es tracta d'una crida per tal que empreses innovadores i start-ups proposin solucions tecnològiques que facilitin que aquestes persones puguin desplaçar-se, de forma segura i àgil pels carrers de les grans ciutats. La iniciativa és fruit de l'acord que van signar les dues ciutats per promoure conjuntament l'ecosistema innovador i l'atracció d'empreses, i a casa nostra l'han desenvolupada Barcelona Activa i l'àrea de Mobilitat.

El repte a la ciutat de Barcelona consisteix a millorar els carrers en plataforma única –es a dir, sense diferència de nivell entre calçada i vorera. La localització concreta que s'ha triat és al barri de Gràcia, a l'interior del perímetre definit pels carrers Gran de Gràcia, Torrent de l'Olla, Nil Fabra i Astúries. Es tracta de proposar un sistema de guiatge segur per a les persones amb dificultats visuals en aquesta zona.

Les empreses i start-ups  interessades, poden presentar les seves propostes en aquest web conjunt abans del 2 de novembre. Els i les participants poden ser de tot el món i poden optar tant al repte de Barcelona com al de Nova York. El premi consisteix a desenvolupar un pilot a la ciutat i en una dotació econòmica de 40.000 euros.

Els finalistes del repte es coneixeran en el marc de l'Smart City Expo World Congress (SCEWC), la cimera internacional de ciutats intel·ligents més important del món, que reunirà representants de més de 700 ciutats per compartir experiències, descobrir les últimes solucions desenvolupades en l'àmbit urbà i establir estratègies per fomentar la implicació de la ciutadania en el disseny municipal. 

L'acord que van signar els ajuntaments de Barcelona i Nova York –de la mà de Fira de Barcelona- s'ha traduït en una oficina de col·laboració estable virtual per analitzar de manera conjunta aspectes d'interès compartit en matèria habitatge, mobilitat, turisme, reindustrialització i innovació tecnològica.

A més a més, durant els dies previs a la celebració de l'SCEWC una vintena d'empreses de Nova York visitaran la incubadora MediaTIC de Barcelona Activa, on coneixeran de primera mà les possibilitats de desenvolupar projectes a Barcelona o per explorar la col·laboració amb empreses de la ciutat per treballar en projectes internacionals.

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS