Novetats

Font: Barcelona Activa

Font: Barcelona Activa

Última modificació: 25/05/2016

Barcelona i Catalunya, referents en les indústries culturals i creatives

Les xifres dels darrers anys constaten la importància del sector de les indústries culturals i creatives en el desenvolupament de l’economia barcelonina i catalana.

Segons dades de l'IDESCAT, el sector de les indústries culturals va concentrar a Catalunya el 2013 un total de 33.706 empreses, amb un volum de negoci del sector, en el mateix any, de 9.684 milions d'euros. Segons la mateixa font, aquest sector ha ocupat 150.600 persones al tercer trimestre del 2015. 

L'ecosistema creatiu i cultural 
  
Tant és així que Barcelona concentra diferents espais que promouen els àmbits estratègics vinculats al coneixement, la innovació, les TIC i les indústries culturals i creatives. El Clúster Audiovisual de Catalunya conforma un ecosistema propici al foment de les indústries culturals. 

Catalunya compta amb 12 estructures universitàries que desenvolupen projectes competitius d'R+D+I d'impacte europeu i internacional, així com parcs científics i tecnològics a través dels quals proporcionen serveis d'alt valor afegit a les empreses; i espais com el Canòdrom-Parc de Recerca Creativa, el Disseny Hub Barcelona o la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. 
  
Animació, audiovisual i arts escèniques diverses 
  
L'animació i els jocs digitals són la indústria cultural que ha experimentat un major creixement en els darrers anys. L'audiovisual català se serveix de solucions tecnològiques capdavanteres que demostren la seva aposta clara per la innovació. I cada any s'organitzen milers d'espectacles relacionats amb el teatre, el circ, la dansa i la música amb ampli reconeixement internacional i assistència de públic. 
  
Esdeveniments de referència 
  
Alguns dels principals esdeveniments de les diverses indústries són: Sónar, Primavera Sound, Gamelab, Docs Barcelona, Saló Internacional del Còmic, Saló del Manga o Loop Barcelona.  

En l'actualitat, persones emprenedores, organismes de recerca i centres tecnològics de Catalunya ofereixen solucions innovadores i avançades en els mercats digitals de la cultura i la comunicació. 

La capital catalana a través de l'ICUB i Barcelona Activa disposa de programes de suport a la creació, l'enfortiment de la indústria, la dinamització del sector i l'atracció d'inversions. De fet, Barcelona també ocupa una posició rellevant en els mercats internacionals de la cultura i la creativitat, fet que provoca l'atracció d'inversions estrangeres. Igualment, el patrimoni cultural i el dinamisme creatiu de Barcelona constitueixen, sens dubte, elements clau que han contribuït a convertir aquest territori en una de les destinacions més importants del món. 

>> Web Sónar + D

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS