Novetats

Font: fDi Intelligence (The Financial Times)

Font: fDi Intelligence (The Financial Times)

Última modificació: 12/07/2016

Barcelona encapçala el rànquing d'inversió a les grans ciutats d'Espanya i Portugal

En economia s’acostuma a parlar de la inversió estrangera com a sinònim de la col·locació de capitals a llarg termini en algun país estranger per a la creació d’empreses agrícoles, industrials i de serveis amb el propòsit d’internacionalitzar-se. És el que en anglès es coneix amb les sigles FDI (Foreign Direct Investment) i en català IED.

Doncs bé, la ciutat de Barcelona encapçala el rànquing de grans ciutats de la Península Ibèrica en l'índex d'inversió estrangera. De fet, l'Estat espanyol i Portugal van atraure l'any passat més del 8% de la IED d'Europa, fet que demostra que els dos països han esdevingut cada cop més atractius per als inversors estrangers. I especialment, doncs, sobresurt Barcelona, com a líder en el territori peninsular en l'índex d'inversió forana. 

En una avaluació de la IED Greenfield entre els anys 2011 al 2015, Barcelona ocupa, així doncs, el primer lloc de les grans ciutats d'Espanya i Portugal amb poblacions de 400.000 o més habitants, tenint en compte les despeses de capital i de projecte per cada 100.000 persones en aquest període de cinc anys. 

5a ciutat a Europa en inversió estrangera
  
La capital catalana és una potència econòmica indiscutible per a la regió, segons es desprèn de l'informe esmentat, i està classificada com la cinquena ciutat de destinació més popular per a la IED a Europa en tots els sectors. Els tres principals sectors que recull les dades exitoses per a Barcelona es fonamenten en el programari i TIC, serveis d'oficina i serveis financers, i la ciutat comtal es manté entre els dos primers en cadascun dels sectors. 

>> Més informació: 

Podeu consultar l'informe original en anglès en aquest enllaç.

 

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS