Novetats

Última modificació: 19/01/2018

Barcelona impulsa les idees. Do you startup?

Barcelona s'ha convertit en l'escenari i llar per a les start-ups emergents

Barcelona s'ha convertit en l'escenari i llar per a les start-ups emergents. Proliferen a la ciutat espais dinàmics de coworking que conviden a desenvolupar projectes i nous models de finançament empresarial de molt diferent nautralesa. Amb el temps, la ciutat s'ha convertit en un formiguer d'idees i iniciatives, pel seu ambient innovador i cosmopolita.


Barcelona Activa fomenta, dóna suport i promou el desenvolupament de start-ups


Barcelona Activa ha donat suport des dels seus inicis a professionals d'empreses emergents, unint en un mateix ecosistema programes d'assessorament, punts d'atenció, cursos especialitzats, activitats diferenciades per sectors i centres d'incubació empresarial. Fa 30 anys, Barcelona Activa va començar amb tan sols 5 empreses incubades. Avui ja disposa de 5 espais d'incubació i ha ajudat a constituir més de 22.000 empreses.


En paraules de Lorenzo di Pietro, director executiu d'Emprenedoria, Empresa i Innovació de Barcelona Activa, "l'èxit que ara veiem és el resultat dels esforços iniciats fa molts anys, quan la infraestructura de la ciutat va ser millorada (...) Això ha permès a Barcelona guanyar-se un nom en l'escena internacional i obrir-se a la resta del món. La imatge que projecta a través d'esdeveniments com el MWC ha estat fonamental."


Projecció i progrés: objectius principals de la ciutat en contrast amb les idees emergents


En els últims 10 anys, Barcelona ha anat escalant posicions. Segons dades d'ACCIÓ, Agència per a la Competitivitat de l'Empresa, l'univers start-up de la ciutat dona feina a unes 11.700 persones i ocupa el cinquè lloc d'Europa, per darrere de Londres, Berlín, París i Amsterdam.


Encara queda camí per ser el Silicon Valley europeu, però hi ha una base sòlida. L'estratègia de Barcelona Activa per atreure talent és un atractiu més per a emprenedors i emprenedores que miren Barcelona com a centre de desenvolupament dels seus projectes. Les eines, programesactivitats gratuïtes, que la institució pública posa a disposició de totes les persones interessades són molt útils a l'hora de crear, construir i consolidar un negoci. Un marc singular per a una ciutat que vol construir la seva pròpia identitat empresarial.


Segons Lorenzo Di Pietro, "pot ser perillós per a l'ecosistema tractar d'imitar altres contextos. Hem de deixar que la ciutat creixi al voltant dels seus propis valors i donar veu als empresaris i empresàries que busquen a la ciutat un lloc on puguin prosperar els seus projectes empresarials amb un impacte social positiu."

Mostra d'aquest compromís social que busca no només generar riquesa sinó repartir-la de forma equitativa, són els programes de desenvolupament de l'Economia Social i Solidària, dels quals neixen empreses, entitats, societats cooperatives i associacions amb un model econòmic distributiu. Una aposta per aconseguir una ciutat on la innovació empresarial reverteixi en major qualitat de vida per als seus habitants.

Font: Metropolitan

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.


AGENTS ECONÒMICS