Novetats

Font: Barcelona Activa

Font: Barcelona Activa

Última modificació: 21/09/2016

Barcelona facilita l'aterratge d'empreses i professionals del Regne Unit després del Brexit

L'Ajuntament de Barcelona impulsa l'anomenat "pla d'acció Brexit" per captar inversió productiva i ocupació de qualitat d'empreses britàniques i de fora de la UE.

El tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, encapçala aquest mes d'octubre una delegació que visita la capital britànica per trobar-se amb representants d'administracions, empreses, prescriptors i multiplicadors locals. L'Ajuntament posa en valor el talent emprenedor de la ciutat, el menor cost d'oficines i locals i la gran qualitat de vida que atreu professionals qualificats d'arreu del món. 

El pla d'atracció d'inversió britànica que impulsa l'Ajuntament se centra, així doncs, a atreure cap a Barcelona l'activitat econòmica d'empreses, empreses emergents i emprenedors tecnològics, fons d'inversió industrials i organismes i agències de la Unió Europea amb seu, fins ara, al Regne Unit. En aquest sentit, la capital catalana es postula com a seu de l'Agència Europea del Medicament, aprofitant la potència i reconeixement internacional dels clústers farmacèutic i biomèdic de la ciutat. Paral·lelament, es definirà la ciutat com a Start-Up City (ciutat d'empreses emergents) i es difondran els serveis adreçats als emprenedors cercant la col·laboració de plataformes del sector tecnològic amb presència a Londres i Barcelona. El consistori ha previst també donar suport a les empreses que sol·licitin informació amb una finestreta única a l'Oficina d'Atenció a les Empreses (OAE), en col·laboració amb ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de les empreses de la Generalitat de Catalunya. 

Visites ‘in situ' a UK, aquesta tardor 

Per recolzar les accions d'apropament amb entitats i institucions britàniques, s'activarà properament tot un programa de visites a empreses establertes a l'àrea de Londres, i especialment empreses que ja tinguin activitat a Barcelona i empreses globals amb activitat al mercat de la Unió Europea. Per això, aquesta tardor ja s'organitzen visites in situ a empreses britàniques que treballen a Barcelona, amb l'objectiu de retenir i ampliar-ne l'activitat. 

>> Més informació: 

web de l'OAE 

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS