Novetats

Font: Barcelona Activa

Font: Barcelona Activa

Última modificació: 21/09/2016

Ajuts de fins a 4.000 euros per a treballadors/es autònoms/es!

L'objectiu del programa “Barcelona: zona zero impostos per a nous autònoms” és facilitar l’arrencada i ajudar a consolidar nous negocis a la ciutat, i alhora donar resposta a persones que han trobat en l’emprenedoria una forma d’autoocupació i una sortida a l’atur.

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, posa en marxa una línia de subvencions dotada amb 2 milions d'euros adreçada a treballadors/es autònoms/es que hagin iniciat en els últims dos anys una nova activitat econòmica a la ciutat de Barcelona i a nous socis/es de cooperatives de treball associat.

S'enfoca principalment a persones a l'atur que es donin d'alta d'autònoms per tirar endavant un negoci, amb especial atenció als menors de 30 anys i majors de 40, i se centra a subvencionar despeses fixes  com la cotització d'autònoms dels 12 primers mesos; les taxes municipals de llicències d'activitat i d'obres; l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres durant el primer any; i el preu públic de recollida de residus de la nova activitat durant el primer any. 

L'import màxim de la subvenció és de 3.600 euros per persona o de 4.000 euros en el cas de joves de fins a 30 anys o de majors de 40 anys, dos dels col·lectius que tenen majors dificultats d'accés al mercat laboral. En total es preveu que se'n puguin beneficiar, com a mínim, entre 500 i 600 persones empadronades a la ciutat i que generin una activitat econòmica a Barcelona. 

Les sol·licituds s'han de registrar abans del 30 de novembre i es poden presentar presencialment, concertant cita prèvia, al punt d'informació de l'Oficina d'Atenció a les Empreses de Barcelona Activa (c/ Roc Boronat, 117) o bé per Internet a través del portal de tràmits de l'Ajuntament de Barcelona amb certificat digital (http://ajuntament.barcelona.cat/tramits). 


>> Més informació: http://www.barcelona.cat/llançat

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS