Novetats

Font: vanapedal.eu

Font: vanapedal.eu

Última modificació: 21/07/2014

Vanapedal, micro-distribució de mercaderies amb tricicles elèctrics

L'Ajuntament de Barcelona ha escollit la marca per gestionar una prova pilot amb l'objectiu de reduir els desplaçaments amb vehicles convencionals per Ciutat Vella.

Vanapedal, empresa especialitzada en tricicles elèctrics per a la distribució urbana de mercaderies, ha estat designada per l'Ajuntament de Barcelona per gestionar una prova pilot de sis mesos de durada que té per objectiu reduir els desplaçaments en furgoneta i camió que actualment es produeixen al casc antic de la ciutat. 

L'empresa, que ha participat al programa EcoEmprenedorXXI, s'encarregarà de gestionar el funcionament diari de la micro-plataforma que s'ha instal·lat al Passeig Lluís Companys i que funciona com a mini-moll de càrrega i descàrrega. En aquest punt, descarreguen els camions i furgonetes que porten mercaderies amb destí Ciutat Vella, i a partir d'aquí, i mitjançant tricicles elèctrics, s'efectuarà el repartiment pel barri. S'ha optat per aquesta solució perquè els tricicles elèctrics, capaços de transportar fins a 180 quilos de càrrega, ofereixen accessibilitat a més d'eficiència, estalvi de temps i sostenibilitat. 

La iniciativa, impulsada des de la Direcció de Mobilitat, juntament amb el Districte de Ciutat Vella, la Direcció de Comerç i l'Institut de Paisatge Urbà, amb el suport del programa europeu SMILE, té com a objectiu arribar a les 120 operacions diàries, amb 16,8 km per tricicle/dia, per tal d'aconseguir un estalvi del 5,3% dels desplaçaments en furgoneta i camió. 


Vanapedal

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.