Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 31/05/2012

Torí premia Barcelona per l'impuls del City Protocol

L'Ajuntament rep el guardó per la seva aposta per ser un referent mundial de regeneració urbana amb la creació d'un protocol internacional per definir les ciutats intel·ligents del segle XXI.

La ciutat italiana de Torí ha premiat Barcelona per la seva aposta per ser un referent mundial de les 'smart cities' amb l'impuls del City Protocol, un sistema de certificació internacional que servirà per definir els estàndards de com han de ser les ciutats al segle XXI.

Amb aquest reconeixement, Barcelona es converteix en la primera ciutat que rep l'Areté Award for Urban Innovation 2012, un guardó amb 10 anys d'història que es lliura a les iniciatives més innovadores i sostenibles i que vol apropar als ciutadans italians exemples d'arreu del món i bones pràctiques que els facin excel·lir en l'àmbit de les ciutats intel·ligents.

El guardó ha estat lliurat en el marc del Città Visibili Torino, el festival internacional que se celebra del 23 de maig al 5 de juny i que vol convertir-se en el primer Festival Europeu dedicat a les ciutats intel·ligents que promou el debat, l'anàlisi i la difusió dels canvis que implica.

Un sistema per certificar l'eficiència i la qualitat de les smart cities

L'objectiu del City Protocol, que permetrà mesurar la qualitat de les ciutats del món a partir d'indicadors que avaluen aspectes estructurals, funcionals, metabòlics i socials, és poder garantir la gestió eficient dels recursos i la integració de les innovacions tecnològiques a la ciutat per tal de millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Liderant l'urbanisme intel·ligent i sostenible

L'arquitecte en cap i gerent d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament, Vicent Guallart, ha reiterat la voluntat de Barcelona d'exercir una capitalitat global en el desenvolupament de les 'smart cities', liderant la configuració d'un urbanisme intel·ligent i sostenible. 

Guallart també ha destacat la col·laboració público-privada engegada per impulsar el City Protocol, amb acords amb centres de recerca i grans empreses com AbertisSchneider TelventCiscoTelefónica i el projecte de crear un Smart City Campus al districte de la innovació 22@ Barcelona, un nou espai d'innovació urbana que aglutini empreses, institucions, universitats i centres tecnològics.

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.