Novetats

Font: Flickr CC by Jaume Meneses

Font: Flickr CC by Jaume Meneses

Última modificació: 21/01/2013

Rècord històric d'exportacions al Port de Barcelona

Amb un augment d'un 7% entre gener i agost de 2012 respecte l'any anterior, es consolida com el principal 'hub' logístic del sud d'Europa. Així mateix, Grimaldi inicia la construcció d'una nova terminal de 'Short Sea Shipping' al Moll Costa.

Entre gener i agost del 2012 el Port de Barcelona ha batut de nou el rècord d'exportació de contenidors, amb una xifra total de 355.373 TEU, que significa un increment del 7% respecte al mateix període de 2011. Pel que fa al tràfic de vehicles nous, durant els primers 8 mesos del 2012 s'han manipulat un total de 444.965 automòbils (254.398 amb destinació als mercats exteriors), amb un augment del 15% de les exportacions respecte al mateix període del 2011.

Així mateix, la Xina es consolida com el principal destinatari dels contenidors del Port de Barcelona, seguit per la Unió dels Emirats Àrabs, Turquia, Algèria i els Estats Units, el Brasil, el Marroc, Singapur, Mèxic, Corea del Sud i la Índia.  

Nova terminal de Grimaldi al Moll Costa

El 14 de gener es va posar la primera pedra de la nova terminal de ferris Grimaldi Terminal Barcelona. Situada al Moll Costa i dissenyada per l'arquitecta Yannic Levêque per a l'empresa IDOM, la nova infraestructura inclourà un edifici de tres plantes que ocuparà un total de 3.750 metres quadrats de superfície i una estació marítima amb capacitat per a 1.800 passatgers.  

Amb una inversió de 20 milions d'euros, l'empresa italiana consolida així el seu compromís amb la ciutat com l'epicentre de la seva activitat de Short Sea Shipping a la Mediterrània. Per la seva banda, el Port de Barcelona reforça la seva aposta per aquest model de transport eficient i sostenible, amb el qual s'ha convertit en una referència al sud d'Europa. 

El Port de Barcelona, 'hub' logístic del sud d'Europa

El Port de Barcelona és la principal infraestructura de transport i serveis de Catalunya i un port de referència de la regió euromediterrània.

Especialitzat en càrrega general i mercaderies d'alt valor afegit (béns de consum, productes electrònics i vehicles), concentra la major oferta logística i de transport de la Península Ibèrica i del sud d'Europa, i és també el primer de l'Estat per a tràfics internacionals. Així mateix, des del punt de vista ocupacional genera 32.000 llocs de treball (14.000 dels quals són directes). 

El Port destaca també per la seva diversificació: És alhora port comercial, de creuers, logístic, energètic i ciutadà. 

Port de Barcelona

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.