Novetats

Font: ctecno.cat

Font: ctecno.cat

Última modificació: 14/07/2014

Llatinoamèrica i el 'Big Data' centren l'atenció de les empreses TIC catalanes

CTecno ha presentat aquest mes els resultats del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2014.

El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) ha presentat aquest mes el Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2014. En la sisena edició d'aquest estudi destaca que els sector TIC català està sent capaç d'adaptar-se i reaccionar tot i els efectes de la crisi. Entre les dades més destacades del Baròmetre d'enguany es menciona el creixent nombre d'empreses d'aquest àmbit a Catalunya, que l'any 2013 es va situar en 11.500, i l'increment de 4.600 persones ocupades en aquest sector durant el mateix període, sent així gairebé 82.000 les persones que actualment treballen en aquesta àrea

Per àmbits, respecte a la internacionalització l'estudi posa de manifest que Llatinoamèrica ha passat a ser el lloc prioritari en interès per invertir de les empreses tecnològiques catalanes, passant per davant d'Europa. Pel que fa a la inversió en recerca, el Baròmetre determina que al sector TIC són cada cop menys les empreses que no realitzen cap tasca de R+D+i. A més, destaca el fet que la inversió és més alta entre les empreses internacionalitzades que a la mitjana del sector. 

Sobre les tendències, enumera la mobilitat i el cloud computing com les temàtiques que continuen acaparant l'atenció del sector, tot i que destaca el significatiu augment de l'interès pel Big Data que s'ha produït al llarg de 2013. Finalment, el Baròmetre nombra com a objectius pels propers anys la necessitat de millorar la formació especialitzada, així com la competitivitat global per als futurs professionals

El Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2014 és una anàlisi qualitativa i quantitativa de la situació del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació a Catalunya. Per a la seva elaboració s'han realitzat 400 enquestes a més de 400 empreses del sector. A més, s'ha entrevistat a 21 líders d'opinió i s'han realitzat tres focus group, on han participat 19 experts i professionals. 


Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2014

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.