Novetats

Font: Barcelona Creixement

Font: Barcelona Creixement

┌ltima modificaciˇ: 27/03/2013

L'agŔncia de 'rating' Fitch confirma la forta posiciˇ econ˛mic-financera de Barcelona

L'agŔncia valora que la ciutat presenti uns ratis de cobertura del deute s˛lids i una economia estable. L'Ajuntament recupera l'estabilitat pressupostÓria i compleix amb tots els objectius financers.

Fitch mantÚ a Barcelona amb la mÓxima qualificaciˇ que pot obtenir d'acord amb el rating actual del deute sobirÓ de l'Estat Espanyol (que en aquests moments Ús de BBB i perspectiva negativa). L'objectiu de Barcelona, tenint en compte que aquest Ús el seu sostre, Ús no caure a una posiciˇ inferior.

L'agŔncia de rating destaca que la posiciˇ de caixa de l'Ajuntament de Barcelona ha millorat durant el 2012 i la ciutat no ha necessitat recˇrrer al mecanisme del fons de liquiditat de l'Estat per tal de fer front als pagaments de prove´dors. TambÚ valora que Barcelona presenta una forta gestiˇ pressupostÓria amb uns ratis de cobertura del deute s˛lids i una economia estable.

Fitch considera que el nou govern de la ciutat s'ha compromŔs a complir amb la nova Llei d'Estabilitat PressupostÓria i Sostenibilitat Financera aprovada el passat mes d'abril. La capital catalana presenta una bona traject˛ria i bons resultats en gestiˇ pressupostÓria, posada de manifest amb la capacitat financera de 60M d'euros en termes del Sistema Europeu de Comptes al tancament del 2012.

La ciutat presenta un estalvi brut superior al 20% i un rati molt s˛lid de deute sobre ingressos corrents (52,1%). Fitch tÚ l'expectativa que aquest es mantingui a mitjÓ termini.

Veure totes les novetats

Consulta el ˙ltims butlletins informatius

Informaĺt-en

Subscriu-te al butlletÝ BarcelonaáNegocis si vols rebreáperi˛dicament informaciˇ sobre l'actualitat econ˛mica a Barcelona.