Novetats

Font: Barcelona Activa

Font: Barcelona Activa

Última modificació: 27/03/2014

La creació d'empreses a Barcelona continua augmentant per tercer any consecutiu

Segons l'Informe sobre l'activitat empresarial a la capital catalana, l'any 2013 es van crear 7.067 societats mercantils, un 5% més que el 2012 i assolint els mateixos nivells de l'any 2008.

L'emprenedoria i la creació d'empreses evolucionen positivament a Barcelona. Així ho confirma l'Informe sobre l'activitat empresarial a la capital catalana l'any 2013, presentat per l'Ajuntament de Barcelona que es basa en dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'una banda, la creació d'empreses a la ciutat s'ha incrementat en un 5% respecte el 2012, i continua creixent per tercer any consecutiu. En concret, es van constituir 7.067 societats mercantils, 334 empreses més que l'any anterior, una xifra que es situa a l'alçada dels resultats obtinguts l'any 2008, quan la situació econòmica era més favorable. 

D'altra banda, l'informe també apunta que Barcelona és una de les principals àrees urbanes d'Espanya pel que fa a la creació empresarial, amb un rati de 4,4 empreses creades per cada mil habitants. Una xifra per damunt de les dades de Catalunya (2,34) i Espanya (2,00). Cal destacar que la capital catalana ha reduït en un 1,5% el nombre de dissolucions, sent de les poques demarcacions espanyoles que ho han aconseguit.

Els serveis a les empreses i el comerç, principals sectors econòmics

Pel que fa els àmbits de les empreses de nova creació, els serveis a les empreses (activitats professionals, jurídiques i administratives) amb un 15%, i el comerç amb un 14%, copsen gairebé el 30% de l'activitat dels nous negocis registrats a Barcelona. Així mateix, el 2013 s'han constituït 2.036 empreses dedicades a activitats intensives en coneixement, que representen un 28,6% del total. 

Finalment, l'any passat es va duplicar (+117%) el capital subscrit de les societats mercantils que es van constituir a la ciutat, aconseguint un volum de més 774 milions d'euros. El valor més alt des de l'any 2007, que s'explica principalment per una operació d'Aigües de Barcelona, l'estiu passat.

Informe sobre l'activitat empresarial a Barcelona 2013 (pdf)

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.