Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 27/06/2013

La Taxa d'Activitat Emprenedora a Catalunya supera la mitjana europea

Segons els resultats del Global Entrepreneurship Monitor l'emprenedoria creix un 1,1% respecte 2011. El nombre de noves societats mercantils augmenta per segon any consecutiu a Barcelona.

Durant la darrera edició de BizBarcelona es va presentar l'estudi que analitza l'activitat emprenedora a Barcelona i Catalunya a partir de les dades de l'"Informe executiu Catalunya 2012" del Global Entrepreneurship Monitor (GEM).

Aquest estudi posa de manifest un augment de l'activitat emprenedora a Catalunya (TAE de 7,9%,) que mostra una Taxa d'Activitat Emprenedora superior a la de les altres Comunitats Autònomes espanyoles i, a més, supera a la mitjana europea (7,6%). 

Així mateix, el nombre de societats mercantils constituïdes ha crescut per segon any consecutiu a Barcelona (6.733 noves empreses), assolint el valor més alt en quatre anys. Aquesta evolució positiva ha continuat durant els primers mesos de 2013, amb 2.644 noves societats mercantils registrades a Barcelona entre gener i abril.

A més, l'informe constata que el 7,7 i el 14,8 % de les constitucions de societats a Espanya durant 2012 van correspondre a Barcelona ciutat i província, respectivament. Així mateix, Barcelona és la província amb el ràtio més elevat de societats creades respecte societats dissoltes (6,5) entre les principals províncies espanyoles.

Finalment, destaca que l'emprenedoria catalana adopta un perfil més innovador, amb increments significatius en la innovació de procés i l'ús de noves tecnologies, i un percentatge d'emprenedors amb estudis superiors que se situa per sobre del 68%.

L'activitat emprenedora a Barcelona i Catalunya 2012 (pdf)

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.