Novetats

Font: IDC - Quirón

Font: IDC - Quirón

Última modificació: 26/06/2014

IDC i Quirón creen el principal grup hospitalari privat d'Espanya

El fons de capital de risc CVC ha comprat el 61% de Doughty Hanson a l'antic Capio i impulsa aquesta fusió, que s'ha firmat aquest mes. La nova companyia controlarà les clíniques Dexeus, Teknon, el Sagrat Cor i l'Hospital General.

El grup mèdic iDC Salut (fins a l'abril de l'any passat conegut com a Capio), propietat del fons britànic CVC, i el Grup Hospitalari Quirón crearan el principal grup hospitalari privat d'Espanya i un dels més grans d'Europa. CVC passa a ser el principal accionista de la nova companyia després d'adquirir aquest mes el 61% del Grup Quirón, al fons també britànic Doughty Hanson, un dels fons de capital de risc més importants que operen a Europa. La família Cordón en retindrà el 39% restant. L'operació ha estat valorada en 1.500 milions d'euros segons els mitjans especialitzats. 

La suma dels dos grups donarà lloc a un gegant sanitari que serà present en tretze comunitats autònomes de l'Estat, amb el quadre mèdic més nombrós del sector i el primer de l'Estat en pacients atesos i en superfície assistencial. Integrarà 40 hospitals (dels quals sis són universitaris), més de trenta centres sanitaris, sis residències i l'únic institut privat d'investigació sanitària acreditat per l'Institut de Salut Carlos III. Oferirà més de 6.200 llits, amb més de 17.000 empleats i 8.000 col·laboradors mèdics més. A Catalunya, controlarà els hospitals Quirón, Teknon, Sagrat Cor i General de Catalunya, entre d'altres. 

El nou grup mantindrà el nom de Grup Hospitalari Quirón i serà copresidit per María Cordón, actual consellera delegada de Quirón, Víctor Madera, president d'IDC Salud, i la família Cordón seguirà en l'accionariat. 

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.