Novetats

Font: Barcelona Activa

Font: Barcelona Activa

Última modificació: 08/04/2014

Fitch destaca la solidesa i la prosperitat econòmica de Barcelona

L'últim informe de l'agència de rating internacional valora molt positivament la liquidació del pressupost de 2013 i subratlla la seva forta posició financera a mitjà termini, mantenint la màxima qualificació possible.

El darrer informe de l'agència de rating Fitch (publicat el 4 d'abril), fa una valoració positiva de la liquidació del pressupost per l'any 2013 de l'Ajuntament de Barcelona, destacant els sòlids resultats pressupostaris aconseguits i la seva prosperitat econòmica en relació als nivells nacionals, la fortalesa dels principals indicadors financers i les mètriques del deute. 

Aquests fets fan que l'agència mantingui per la capital catalana el màxim de rating que li permet el deute sobirà de l'Estat Espanyol (BBB), així com que asseguri que l'Ajuntament de Barcelona segueixi mantenint una posició financera molt forta en el mitjà termini. 

L'estudi també valora positivament que l'Ajuntament va reservar en els comptes una part important de l'avançament de la Participació dels Ingressos de l'Estat (PIE), que la ciutat gairebé segur haurà de retornar al Govern central. 

A nivell de deute, l'informe també posa de relleu una forta posició de caixa, que representa el 47% del deute a finals del 2013, de manera que no es necessitarà utilitzar línies de crèdit ni mecanismes de l'Estat per finançar factures pendents a proveïdors. Actualment, 29,2 dies és la mitjana de pagaments a proveïdors de l'Ajuntament. 

Per a la tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, aquest informe “posa de manifest la fortalesa econòmica i financera de Barcelona i reforça la seva imatge de ciutat idònia per al creixement econòmic i les oportunitats de futur”. 

El 2013 es va tancar amb l'execució del 97,55% del pressupost, equivalent a 2.246 milions d'euros, i unes inversions realitzades de 356M. A més, el superàvit acumulat de 23,5M permet continuar l'evolució positiva mostrada des de fa dos anys. 

Nota de premsa

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.