Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 20/11/2013

Els 10 reptes socials de les TIC, en una jornada al MediaTIC

L'activitat 'Tecnologia per a tothom' organitzada per Barcelona Activa, va reunir professionals, empreses i representants del tercer sector per debatre sobre el paper de les noves tecnologies en la millora de la qualitat de vida.

El passat 14 d'octubre Barcelona Activa va organitzar la jornada "Tecnologia per a tothom" a l'edifici MediaTIC. L'objectiu era donar a conèixer com la tecnologia, i en concret les solucions mòbils, poden contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, trastorn mental o risc d'exclusió social.

L'activitat, emmarcada en la capitalitat mundial del mòbil de Barcelona (Mobile World Capital), va començar amb una reflexió sobre la interrelació entre la societat i la tecnologia, a càrrec del doctor Joan Subirats.

Posteriorment, aquest debat es va enriquir amb una taula rodona d'experts, que van presentar experiències d'èxit; i una seminari productiu, en el qual els assistents (professionals que dissenyen noves tecnologies i representats del tercer sector) es van dividir en grups per identificar 10 reptes de futur, que han d'implicar forçosament a l'administració, al teixit associatiu i la ciutadania.

Els 10 reptes resultants defineixen les línies a treballar per trobar solucions tecnològiques que permetin resoldre problemàtiques concretes.

Com a conclusions de la jornada, els participants van destacar dos aspectes transversals que cal tenir en compte per desenvolupar solucions tecnològiques: la interseccionalitat (és a dir la diversitat interna de cada col·lectiu), i les diferents diversitats i condicions de l'entorn (importants alhora de dissenyar solucions adaptables). També van arribar a la conclusió que " la tecnologia per a tothom és aquella que no cal adaptar".

10 reptes de futur per assolir una tecnologia per a tothom (pdf)

Casos d'èxit - Jornada "Tecnologia per a tothom"

Fotos de la jornada

Vídeo de la jornada

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.