Novetats

Font: Barcelona Activa

Font: Barcelona Activa

Última modificació: 30/03/2016

La inversió estrangera a Catalunya es dispara

Des que hi ha dades disponibles, el de 2015 ha estat el segon millor registre amb un creixement interanual del 58%.

Segons dades del ministeri espanyol d'Economia i Competitivitat, la inversió estrangera productiva a Catalunya ha estat, en concret, de 4.783,2 milions d'euros el 2015, fet que suposa que és la segona xifra més alta de la sèrie històrica. Això vol dir que s'apropa a la xifra de l'any 2010, aleshores de 4.900 milions d'euros, quan es va registrar el volum màxim de la inversió estrangera productiva. 

Així mateix, la inversió productiva a Catalunya és el 22% de la realitzada a l'Estat, que en total ha sumat 21.724,3 milions d'euros, un 11% més que l'any anterior. 

La indústria manufacturera copa la inversió estrangera, seguida de les activitats financeres i d'assegurances i el comerç a l'engròs i el detall. Les provinents de la Unió Europea són més de dues terceres parts del total d'inversions. 

D'altra banda, la inversió bruta catalana a l'estranger, majoritàriament als països de l'OCDE, ha estat de 3.879,4 milions d'euros el 2015, un 2,6% menys que el 2014. El pes majoritari ha estat en els serveis financers i telecomunicacions.

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS