Novetats

Font: Google

Font: Google

Última modificació: 22/03/2012

Concursos a la cerca d'aplicacions mòbils i solucions innovadores per millorar Barcelona

Apps4bcn i Open Cities App Challenge promouen la creació d'aplicacions mòbils urbanes, mentre que Urban Lab converteix la ciutat en un laboratori sobre estalvi energètic.

La darrera edició del Mobile World Congress, celebrada el passat mes de febrer a Barcelona, ha posat de manifest les aplicacions per a mòbils com un àmbit amb gran potencial de creixement que pot oferir solucions innovadores que millorin els serveis relacionats amb les ciutats i els ciutadans. 

Per promoure la creació d'aquest tipus d'aplicacions se celebren a Barcelona dos concursos internacionals: l'Apps4bcn, convocat per l'Ajuntament de Barcelona, i l'Open Cities App Challenge, organitzat pel projecte europeu Open Cities

El proper 12 dabril, a les 16.30h, la Sala Emprèn de Barcelona Activa acull la presentació d'ambdues convocatòries (inscripcions). En aquest acte també es parlarà de noves tendències i àrees de treball d'interès per a la creació d'aplicacions innovadores.

Barcelona busca les millors aplicacions per a mòbil

L'objectiu de l'Apps4bcn, adreçat a emprenedors, empreses i desenvolupadors de tot el món, és promoure aplicacions mòbils que millorin els serveis destinats a les persones, empreses, emprenedors i administracions de la ciutat. Les apps, que han d'haver estat creades en els darrers 12 mesos, es valoraran en funció de la seva funcionalitat, originalitat, experiència d'usuari i l'ús de dades Open Data. Es poden presentar candidatures fins al 17 de maig.

Promocionant l'Open Data per a apps urbanes

El concurs europeu Open Cities App Challenge té objectius similars, però promou específicament l'ús d'Open Data (es poden utilitzar les dades de les bases de Fraunhofer i de la UPF) i està obert a aplicacions genèriques per a qualsevol ciutat europea. Les inscripcions es tancaran el 30 de juny. 

Sempre que compleixin les condicions establertes en les seves bases, les apps presentades a l'Apps4bcn poden ser candidates a l'Open Cities App Challenge sense necessitat d'emplenar un nou formulari.

Barcelona com un laboratori urbà

Coincidint amb el concurs d'apps, Open Cities també ha posat en marxa una nova edició del concurs Urban Lab, destinat a empreses que vulguin utilitzar l'espai públic de Barcelona per a provar els seus productes o serveis innovadors vinculats a la reducció de la demanda energètica dels edificis municipals.

Apps4bcn

Open Cities App Challenge

Urban Lab Challenge

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.