Novetats

Font: IBM

Font: IBM

Última modificació: 22/10/2012

Cinc startups innovadores participaran a la segona edició de l'IBM SmartCamp

L'esdeveniment és una oportunitat per a empreses del sector per fer networking, contactar amb inversors privats i conèixer la trajectòria d'èxit de les principals startups innovadores de base tecnològica.

El 31 d'octubre, la seu de Barcelona Activa acull, per segon any consecutiu, la competició mundial IBM SmartCamp, adreçada a emprenedors i startups de base tecnològica.

Durant la jornada, les cinc empreses finalistes presentaran les seves idees de negoci i optaran a guanyar la semifinal espanyola del certamen.

Hi participaran Social-Buy.com, que desenvolupa serveis de social commerce que connecten el comerç electrònic i les xarxes socials; Catchoom, startup especialitzada en solucions de reconeixement visual al "núvol" per a aplicacions publicitàries, d'edició i de comerç electrònic; i Quadrigam, empresa creadora d'un software d'informació que afegeix una capa d'intel·ligència visual a les dades.

També són finalistes SuperTruper, una empresa de tecnologia que desenvolupa aplicacions de comerç electrònic i m-health per a dispositius mòbils, i PanamNav, un software d'autentificació de la posició geogràfica destinat a aplicacions socials i de pagament online.

Així mateix, durant l'esdeveniment els projectes seleccionats rebran assessorament per part d'empreses de capital risc, inversors locals i internacionals, executius de la indústria i emprenedors de referència.

Una competició fruit de la col·laboració público-privada 

L'objectiu de l'IMB SmartCamp, que sorgeix de la col·laboració público-privada, és seleccionar la millor solució de base tecnològica per crear un planeta més intel·ligent, d'acord amb l'estratègia Smarter Planet d'IBM.

El 2011, Barcelona va ser la primera ciutat espanyola en acollir una semifinal d'aquesta competició, que s'emmarca en el Programa Mundial d'Emprenedors IBM Global Entrepreneur, que té com a objectiu ajudar a empreses de recent creació i emprenedors a portar a la pràctica els seus projectes innovadors i idees de negoci.

Entre els 70 projectes participants l'any passat a l'IBM SmartCamp va destacar la startup barcelonina Bitcarrier, especialitzada en solucions de seguiment i anàlisi del trànsit en temps real. L'empresa va guanyar l'edició de Barcelona i va quedar tercera a la final mundial.

IBM SmartCamp Barcelona 2012

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.