Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 07/09/2016

Barcelona millora la connexió aèria amb els EUA

Norwegian Airlines implanta noves rutes a l’Aeroport de Barcelona que connecten amb nous vols setmanals Barcelona amb Los Angeles, San Francisco, Nova York i Miami.

Norwegian Airlines aposta estratègicament per l'aeroport de Barcelona-El Prat atesa la vocació de la capital catalana com a “ciutat global” per competir en els mercats. A partir del juny del 2017 la connectarà amb Miami, Nova York i Califòrnia setmanalment, en un dels centres de coneixement tecnològic més importants del món, bressol de les start-ups. Sens dubte, l'augment dels vols intercontinentals també impulsarà l'establiment d'empreses amb vocació internacional a la ciutat i l'Àrea Metropolitana. En l'ampliació del nombre de rutes de l'aeroport, l'Ajuntament de Barcelona pretén que tant la ciutat com la regió metropolitana i Catalunya guanyin en competitivitat

Els EUA, primer mercat en passatgers a Barcelona

El dels Estats Units és el primer mercat en volum de trànsit de passatgers per a Barcelona. Cada any més d'un milió de persones hi volen, de les quals aproximadament un 73% (gairebé 800.000) ho fan de manera indirecta a través d'altres aeroports del món. De les cinc destinacions directes que connecten el país amb Barcelona, Nova York és la primera destinació en volum de trànsit absolut entre Barcelona i Amèrica, transportant més de 180.000 passatgers el 2015 entre les dues ciutats i quedant encara un gran mercat per cobrir amb una nova ruta directa. 

Així mateix, hi ha un alt nivell de passatgers “premium” entre els dos mercats, un 13% del passatge viatja en classe business  o en primera classe, el que representa més d'un de cada set viatgers. Aquest tipus de passatge impulsa el viatger de qualitat i de negoci a la ciutat.

Aquesta millora de la connectivitat aèria és possible gràcies a la tasca del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries, segons el qual l'any passat 145.000 passatgers van volar fent escala entre Barcelona i Califòrnia, i amb les noves rutes l'aerolínia oferirà 170.000 places a Califòrnia. 
Norwegian oferirà 325.000 places intercontinentals en el primer any complet d'operacions de la seva base de llarg ràdio a Barcelona, l'obertura de la qual suposarà la creació d'uns 300 llocs de treball que se sumaran als 325 treballadors de l'aerolínia que ja treballen en la T2 de l'Aeroport de Barcelona. 

>> Més informació: 

web Norwegian Airlines 

web CDRA 

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS