Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 28/01/2016

Barcelona inicia el procés cap a un nou pla de turisme

L’Ajuntament ja ha iniciat els contactes amb els diversos actors implicats per assegurar un model de ciutat que sigui respectuós amb els seus ciutadans.

L'Ajuntament de Barcelona va presentar ahir, 27 de gener, les prioritats municipals que seguirà en relació amb el turisme, i va iniciar el procés per redactar un nou pla de turisme per a la ciutat 2016-2020, que tindrà la participació de tots els actors implicats en aquest sector. 

Per a aquest nou pla, l'Ajuntament té clar que té com a principal repte l' harmonització del model de ciutat i el model de turisme que es busquen per Barcelona. En aquest sentit, la voluntat és aconseguir que els visitants de la ciutat també siguin partícips a l'hora de fer-la atractiva i acollidora per a tothom. 

És per això, que des del nou Consell Municipal Turisme i Ciutat es vetllarà per la qualitat de la ciutat i la seva activitat turística,  des de garantir uns llocs de feina dignes fins a garantir l'equilibri entre allotjaments turístics i residencials. En aquest sentit, l'equip de govern s'ha marcat diverses prioritats en aquest mandat com fer un debat públic del model turístic de la ciutat o incorporar amb criteri les noves realitats turístiques

Més informació del Pla Estratègic de Turisme 2016-2020  (nota de premsa) 

La ciutat, pel turisme responsable 

El regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, va ser la setmana passada a FITUR, en l' acte de lliurament de la Carta Mundial de Turisme Sostenible +20 a la Organització Mundial del Turisme (OMT). 

Barcelona ha tingut un paper destacat en la redacció d'aquest document, que actualitza la Carta Mundial de Turisme Sostenible de 1995, i consolida el seu lideratge de la ciutat en aquest àmbit, com ja va quedar clar quan va ser la primera destinació urbana en rebre la certificació Global Sustainable Tourism Council  (GSTC). 

Destí internacional en creixement 

Tot plegat es fa mentre la ciutat es converteix en un dels destins més buscats pel turisme internacional  com demostra que hagi estat el millor any del sector hoteler barceloní  , que els turistes estrangers gastessin més en els deu primers mesos del 2015  que en tot el 2014 o que el The New York Times hagi inclòs la ciutat com un dels destins imprescindibles per al 2016.

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.

AGENTS ECONÒMICS