Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 27/01/2016

Barcelona impulsa nous models productius a través de l'economia social, cooperativa i solidària

L’Ajuntament endega un Pla de Xoc per lluitar contra la situació d’emergència socioeconòmica que viu la ciutat.

L'Ajuntament de Barcelona és conscient de les dificultats econòmiques per les quals passen part dels habitants de la ciutat i és per això que treballa per fomentar, reforçar i promocionar l'economia social, cooperativa i solidària  amb la voluntat que sigui una de les eines que ajudin a lluitar contra la situació d'emergència socioeconòmica que viu la ciutat. 

En aquest sentit, s'ha endegat un pla de xoc amb un pressupost de més de 650.000 euros per promoure l'ocupació estable, l'emprenedoria i la formació. En paraules del primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, cal fer "una transició cap a una economia més plural, amb un lideratge públic més clar i amb uns principis que no siguin el benefici a curt termini o la competència il·limitada". 

Aquest pla donarà suport a cinc projectes pilot que ja funcionen a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Nou Barris i Sant Martí per implicar als veïns en aquesta tasca i promocionar una xarxa integrada per tots els agents implicats. 

Per altra banda, una de les prioritats del consistori és la lluita contra la feminització de la pobresa i les desigualtats, per la qual cosa, s'oferirà formació i recursos a 20 cooperatives i organitzacions impulsades per dones per enfortir-les i permetre'n el creixement. 

A més, s'estudia la possibilitat de que les subvencions del 2016 vagin lligades a la inclusió de criteris ambientals, socials i de bon govern, i es vol obrir un mercat d'ocupació d'aturats per treballar en el sector d'estalvi energètic en edificis municipals. 

L'economia social, cooperativa i solidària ha generat, només a Barcelona, uns 50.000 llocs de feina repartits en prop de 4.600 empreses, que tenen prop de mig milió de clients i consumidors. 

Llegeix el dossier de premsa 

Mira el vídeo de la presentació de les mesures amb Gerardo Pisarello

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.

AGENTS ECONÒMICS