Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 29/03/2017

Barcelona i la Xina intercanvien inversions i activitat empresarial

Una delegació institucional de promoció econòmica de l'Ajuntament de Barcelona ha viatjat a la Xina, el segon major inversor mundial, per signar un acord de col·laboració amb el Hong Kong Trade Development Council, la institució que ajuda a la projecció internacional de les empreses xineses.

Amb aquest acord es persegueix afiançar els ponts de relació comercial i empresarial amb HKTDC, que compta amb una oficina a Barcelona com a seu única del sud d'Europa des de fa més de 30 anys. Entre altres qüestions, el conveni contempla que el HKTDC donarà suport a les empreses de Barcelona perquè puguin ser presents en aquelles fires on la ciutat de Hong Kong tingui presència.

L'expedició municipal treballa per reforçar les relacions amb empreses xineses presents ja a la ciutat, per oferir assessorament a les que estan interessades en Barcelona i, alhora, per donar a conèixer les oportunitats d'inversió i d'activitat econòmica a la ciutat entre el món empresarial i emprenedor asiàtic. Per aquest motiu la comitiva s'ha reunit amb les empreses tecnològiques Huawei i ZTE, dels dos grans gegants xinesos de la tecnologia mòbil i smart cities.

De la trobada han sorgit acords de col·laboració amb Barcelona pel que fa a la implantació de la tecnologia smart cities. També s'ha posat en valor com aquestes empreses poden aprofundir en la relació amb el teixit emprenedor i innovador d'startups de Barcelona, aprofitant l'actiu que suposa el Mobile World Congress i la Mobile World Capital. De fet, Huawei ja ha confirmat que ampliarà la seva presència a lMSmart City World Congress de Barcelona en considerar-la una "magnífica plataforma internacional" en l'àmbit de les smart cities.
A més, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han afiançat el treball realitzat en el marc del Comitè de Rutes Aèries (CDRA) a través d'una reunió amb la corporació Cathay Airlines.

En l'àmbit cultural, l'Ajuntament de Barcelona també dona suport a la primera edició del Sonar a Hong Kong,que tindrà lloc el proper 1 d'abril. El Sonar arriba a la ciutat asiàtica com a producte cultural, de creativitat, innovació i tecnologia, arran de la participació de Barcelona com a primera ciutat europea convidada a la Business of Design Week de Hong Kong, en 2015.

Una missió emmarcada en el pla de promoció econòmica internacional municipal
Aquesta missió institucional forma part del pla de promoció econòmica internacional elaborat per la segona tinència, d'Empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament, que preveu la inversió de 7 milions d'euros en aquest mandat per rellançar les relacions econòmiques amb l'exterior, dinamitzar l'economia local i generar ocupació de qualitat, el doble que al mandat anterior.

Una de les línies d'actuació principals del pla preveu l'obertura de la ciutat cap al mercat de la Xina i el reforç del "China Desk" municipal com a servei per als inversors i empresaris xinesos que vulguin explorar, fer negocis o invertir a Barcelona i pels que ja hi són.

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS