Novetats

Última modificació: 22/02/2017

Barcelona fomenta les polítiques de promoció econòmica internacional

El Govern municipal té per objectiu consolidar Barcelona com una ciutat oberta i global, per això l'Ajuntament invertirà 7 milions d'euros durant aquest mandat, una inversió amb la qual es vol atreure activitats i talent que contribueixin a dinamitzar l'economia local.

Per fer-ho possible l'Ajuntament ha dissenyat un full de ruta que pretén treballar des de diferents perspectives. D'una banda es vol reforçar el city branding i la reputació internacional de Barcelona per captar inversions estrangeres i talent internacional. També es traçarà una estratègia compartida per institucions, societat civil i escala metropolitana a través del Consell Assessor de Promoció de la Ciutat (Barcelona City Promotion Advisory Board), que sumarà esforços a l'hora de posicionar Barcelona com a ciutat atractiva per a l'activitat econòmica. 

Com ha explicat el tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, “Barcelona vol ser ciutat número 1 d'start-ups a Europa i estem ben posicionats per ser-ho”. “Ens els darrers anys, a la ciutat s'han creat prop d'onze mil llocs de treball nous en start-ups de base tecnològica, dels quals més del 50% són contractes indefinits”, ha seguit Collboni, que ha considerat que és un percentatge important si es té en compte que a Barcelona la mitjana de contractació estable es troba al 15%.

El document també recull que Barcelona serà la seu del World Routes 2017, la trobada mundial més important del sector de les línies aèries, aeroports internacionals i agències de promoció territorial, una oportunitat per posicionar Barcelona.

Finalment es crearà la Barcelona Internacional House, un servei d'acollida, informació i suport per als estrangers que arriben a la ciutat, i que ja funciona amb èxit a ciutats com Zuric, Copenhaguen, Amsterdam o Viena.

Per a més informació consulteu l'informe Barcelona, ciutat oberta

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS