Novetats

Font: Barcelona Activa

Font: Barcelona Activa

Última modificació: 27/03/2015

Barcelona, entre les 10 millors ciutats del món

La capital catalana està al grup capdavanter de ciutats en millor marca, reputació i atractiu laboral.

Barcelona consolida el seu bon posicionament a nivell internacional i es col·loca entre les deu millors ciutats del món per visitar, invertir-hi o treballar-hi. Aquest fet es desprèn de la tretzena edició de l' Informe Anual de l'Observatori de Barcelona, que han fet conjuntament l'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de la ciutat. 

El document compara la capital catalana amb les principals ciutats internacionals a través de 30 indicadors presentats en sis àmbits: negocisconeixementturismesostenibilitat i qualitat de vidapreus i costos, i mercat de treball i formació

Així doncs, Barcelona se situa entre les deu millors ciutats del món en aspectes econòmics clau com la marca, la reputació, l'atractiu laboral, les perspectives de futur o el nombre de projectes d'inversió estrangera rebuts. En aquest sentit, la tinent d'alcalde Sònia Recasens va assegurar que "Barcelona ha estat la punta de llança de sortida de la crisi i el motor econòmic de la recuperació econòmica". 

A més, també ocupa un lloc alt a la llista pel que fa a organització de reunions internacionals o en l'atractiu per a retailers internacionals, consolidant o millorant el seu posicionament respecte l'any passat. 

Aquestes dades es veuen reflectides en l'augment de passatgers que hi ha hagut tant al l'Aeroport del Prat com al Port de Barcelona. La ciutat continua sent la principal base de creueristes d'Europa i va rebre 2,6 milions de visitants el 2013, un 8% més que l'any anterior. Per altra banda, l'aeroport es va situar entre els 10 més transitats d'Europa amb més de 37 milions i mig de passatgers durant el 2014, un 6,7% més que el 2013

Llegeix la nota de premsa completa 

Informe Observatori Barcelona 2015 

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.

AGENTS ECONÒMICS