Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 26/04/2017

Barcelona és la ciutat preferida pel capital risc a l'Estat, amb el 56% del total de les inversions

Les empreses de l'ecosistema digital de Barcelona mouen la xifra rècord de 1.200 milions d'euros l'any.

Barcelona es consolida al capdavant del pòdium dels destins preferits pel capital risc. L'informe Madurez del Venture Capital en España descriu que durant els darrers 7 anys un 63% de les rondes de finançament superiors als 10 milions d'euros en start-ups tecnològiques a l'Estat es van quedar a Catalunya. I, en concret, Barcelona va acaparar el 56% del total de les inversions fetes en aquest àmbit en els darrers tres anys.

La força, com atractiu inversor, de Barcelona es demostra també amb el fet que el 28,4% de les start-ups que es van instal·lar a l'Estat espanyol durant els tres últims anys, van escollir la capital catalana per instal·lar-s'hi. Un percentatge que traduït a xifres suposa la captació de 2.663 noves empreses tecnològiques.

Entre el 2011 i el 2016 el capital risc ha viscut la seva etapa de creixement més gran i de transformació, coincidint amb la presència de més d'un centenar de fons d'inversió internacionals. El sector madura impulsat per emprenedors amb experiència i la demanda final i inversors. I el seu potencial de creixement, encara molt gran, vindrà de la mà de grans fons privats que reduiran progressivament el pes de la inversió pública.

L'informe l'ha elaborat ENISA (Empresa Nacional de Innovación), depenent del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, en col·laboració amb Barcelona Tech CityBarcelona ActivaACCIÓ.

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.
AGENTS ECONÒMICS