Novetats

Font: bcnopenchallenge.org

Font: bcnopenchallenge.org

Última modificació: 29/04/2014

Barcelona vincula per primera vegada innovació amb compra pública

L'Ajuntament de Barcelona convida a les empreses innovadores locals i internacionals a proposar solucions a sis reptes centrats en millorar la qualitat de l'espai urbà i dels serveis municipals.

BCN|Open Challenge s'adreça a empreses emprenedores locals i internacionals  que hagin desenvolupat solucions innovadores que resolguin diferents reptes que tenen impacte en la ciutadania, com la mobilitat, la innovació urbana, el comerç, la cultura i els serveis socials, entre d'altres. El termini per presentar els projectes finalitza el dia 16 de juny. 

Un dels trets distintius d'aquest programa és que per primera vegada vincula innovació amb compra pública, promovent el creixement del teixit empresarial. Això significa que l'Ajuntament de Barcelona es compromet a implementar les solucions guanyadores amb un fons d'arrencada d'un milió d'euros, oferint així un incentiu a la innovació i una via de finançament per a les empreses que volen néixer o créixer a la ciutat. 

L'objectiu d'aquest programa és fomentar l'emprenedoria, el creixement i la innovació empresarial, especialment per a les Pimes que tinguin interès en operar i créixer a Barcelona. També vol transformar i millorar els serveis públics i, per tant, augmentar la qualitat de vida de la ciutadania. BCN|Open Challenge impulsa també el posicionament de la capital catalana en el mapa global de la innovació, obrint la porta a la transformació de la ciutat de la mà d'empreses i emprenedors de tot el món. 

Concretament, els sis reptes que planteja l'Ajuntament de Barcelona per transformar i millorar els serveis públics mitjançant la tecnologia són: reducció robatoris de bicicletes, inclusió social, monitoratge dels fluxos de vianants a la ciutat, incrementar el fons documental de museus i arxius a Internet, creació d'un sistema de manteniment de paviments i incrementar la competitivitat del comerç de proximitat. 

"Les propostes que sorgeixin d'aquesta crida internacional ens permetran construir una Barcelona més innovadora, global i competitiva de la mà d'empreses locals i internacionals. A més, fomentarà l'arribada de projectes d'inversió estrangera que, sens dubte, ajudaran a crear sinèrgies de treball i negoci amb les pimes locals i les ajudarà a créixer" ha assegurat Sònia Recasens, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament. Recasens ha afegit que "Barcelona és una ciutat solvent amb una administració sanejada que novament posem al servei del creixement empresarial i la generació d'ocupació". 

A més de la compra pública innovadora, el programa ofereix altres incentius a les empreses guanyadores, com un programa complet d'aterratge i serveis empresarials que poden incloure la constitució de societats, assessorament financer, suport per a la selecció de personal o facilitar la interlocució amb altres administracions i/o socis rellevants per al desenvolupament del projecte. Les empreses guanyadores podran instal·lar-se en espais temporals gratuïts durant 6 mesos, una condició obligatòria per a les empreses internacionals. Les solucions guanyadores també obtindran referències validades per l'Ajuntament de Barcelona que els ajudaran a accedir a nous mercats. 

BCN|Open Challenge forma part del conjunt de mesures i accions que l'Ajuntament de Barcelona està duent a terme a través del Barcelona Growth, el Pla d'acció i full de ruta municipal per reactivar l'economia, atraure inversió i fomentar el creixement empresarial a la ciutat. Aquesta iniciativa s'organitza conjuntament amb Citymart.com, una empresa que col·labora amb empreses de tot el món per buscar solucions innovadores als reptes socials que van sorgint. 


BCN|Open Challenge 

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.