Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 08/11/2013

Barcelona es consolida en la creació de noves empreses

La ciutat transmet confiança a inversors estrangers i emprenedors. Segons dades de l'INE, durant el primer semestre s'han constituït un 6,1 % més de societats mercantils que el 2012.

Els principals indicadors econòmics i rànquings internacionals ratifiquen el paper de Barcelona com a motor econòmic del país i situen la capital catalana com un entorn business friendly, tant pels emprenedors com pels inversors estrangers. 

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), de gener a agost del 2013 a Barcelona s'han constituït 5.025 societats, un 6,1% més que al mateix període de l'any passat. El capital d'aquestes societats duplica les dades dels primers vuit mesos del 2012, i la ciutat concentra un 15% de les inversions fetes a l'Estat entre gener i agost. 

Per a la tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, aquesta "alta capacitat inversora de la ciutat" és un dels "elements decisius per generar confiança en els mercats internacionals i afavorir l'activitat econòmica i empresarial".

L'àrea de Barcelona manté una trajectòria sòlida en quant al posicionament com a entorn atractiu per a la inversió internacional. Així ho mostren l'Informe European Investment Monitor/Atractiveness Survey d'Ernst and Young (3a posició europea en captació de projectes) i el Global Investment Monitor de KPMG (una de les 10 primeres del món en recepció d'inversió estrangera entre 2008 i 2012).

Nota de premsa 

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.