Novetats

Font: Nissan

Font: Nissan

Última modificació: 24/05/2012

Barcelona serà la seu mundial del vehicle elèctric el 2013

L'Ajuntament, Seat, Endesa, Siemens i BSM renoven l'acord per continuar promovent la ciutat com a hub d'aquest sector estratègic. La Zona Franca de Barcelona produirà integrament la furgoneta elèctrica Nissan NV200.

Barcelona serà la capital mundial del vehicle elèctric el 2013 i acollirà la propera edició del Electric Vehicle Symposium (EVS), el congrés mundial de referència del sector. La ciutat ha rebut el testimoni de Los Angeles (Estats Units), per ser la seu de l'EVS27. 

Sònia Recasens, la tinenta d'alcalde d'Empresa, Economia i Ocupació, ha declarat que "Barcelona és el referent europeu de la mobilitat elèctrica i la celebració del EVS27 permetrà a la ciutat posicionar-se a nivell mundial com a punta de llança d'aquest sector estratègic, i alhora, de la seva tecnologia en constant desenvolupament". 

El certamen, organitzat per Fira Barcelona, tindrà lloc al novembre del proper any al recinte de Gran Via i coincidirà en dates i lloc amb la tercera edició de la Smart City Expo & WorldCongress, la cimera sobre ciutats intel·ligents, que el 2013 estarà dedicada precisament a la mobilitat sostenible.

Un sector estratègic per a la ciutat

En conèixer la designació de la capital catalana com a seu del EVS27, la tinenta d'alcalde ha subratllat que "la mobilitat elèctrica i la seva indústria associada és un sector amb un gran potencial econòmic i un alt valor afegit per a Barcelona, tant des del punt de vista econòmic com des de la sostenibilitat i les empreses energètiques". 

Recasens ha afegit que "per a les empreses del sector és una oportunitat de participar activament i crear sinergies a nivell internacional, tant pel que fa a nous models de vehicles elèctrics com a la consolidació dels seus components".

En aquest sentit, cal destacar que més d'un 40% de la indústria de l'Àrea Metropolitana està vinculada al sector de l'automoció i més de 80 empreses i entitats ja estan vinculades al sector de la mobilitat elèctrica, com Nissan, Seat, Ficosa, Endesa, Siemens, Schneider, Simon, etc.

Barcelona, escollida per a la producció de la nova furgoneta elèctrica de Nissan

La planta que Nissan té a la Zona Franca fabricarà, a partir de 2013, la versió elèctrica de la furgoneta NV200, en una clara aposta de futur per aquesta instal·lació que la multinacional japonesa té a Barcelona.

L'adjudicació d'aquest projecte suposarà una inversió de 100 milions d'euros i la creació de 700 llocs de treball, entre directes i indirectes. L'objectiu de Nissan és produir 20.000 unitats anuals del nou vehicle, que es fabricarà integrament des de Barcelona per a la seva distribució mundial.

Durant la presentació de Nissan, l'alcalde Xavier Trias va assegurar que "apostes com la de Nissan ens fan ser referents en el món i ens demostren que tenim capacitat de ser competitius". Segons Trias, "hem de fer l'aposta per una Barcelona de la cultura, de la creativitat, del coneixement i la innovació. Hem de fer de Barcelona l'autèntic motor de la reactivació de l'economia".

Barcelona renova el seu compromís amb la mobilitat elèctrica

L'Ajuntament ha donat un nou impuls a la Plataforma LIVE (Logística per a la Implementació del Vehicle Elèctric) amb la signatura d'un conveni, el passat 16 de maig, entre el consistori, SeatEndesaSiemensBSM per generar noves activitats econòmiques i de negoci vinculades al sector del vehicle elèctric. 

Així mateix, l'Ajuntament ha arribat a un acord estratègic amb Seat a través del qual el Centre Tècnic de la marca cedeix tres vehicles (dos Leon híbrids i un Exeo elèctric) perquè es puguin provar i avaluar abans de la seva fabricació en sèrie. 

Per a Sònia Recasens, "aquesta prova servirà a l'administració per avaluar les seves capacitats i infraestructures associades a aquesta tecnologia i testejar el servei que ofereixen aquest tipus de vehicles als seus treballadors públics".

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.