Novetats

Font: Fast Company

Font: Fast Company

Última modificació: 28/01/2014

Barcelona se situa com la quarta 'smart city' d'Europa

La capital catalana escala quatre llocs en un any i ocupa la quarta posició en el rànquing Smart City 2013, per davant de ciutats com París, Estocolm i Londres.

La classificació, publicada per la revista digital Fast Company, mostra les 10 ciutats europees més innovadores en temes d'infraestructures, tecnologia i emprenedoria durant l'any passat.

Copenhaguen encapçala la llista, per segon any consecutiu, seguida d'Amsterdam i Viena. Barcelona, que en el rànquing del 2012 es trobava en vuitena posició, puja fins al quart lloc. Al seu darrere hi ha París, Estocolm, Londres, Hamburg, Berlín i Helsinki.

La revista valora que la capital catalana s'hagi implicat en el moviment global de les smarts cities. En aquest sentit, destaca que acull l'Smart City Expo World Congress i que és la promotora del City Protocol

A nivell local, menciona que la ciutat també és pionera en moltes iniciatives. Enumera el Bicing, que gestiona més de 6.000 bicicletes d'ús compartit; els sistemes de detecció de contaminació i gestió del trànsit; o la transformació del districte 22@ en un espai d'innovació amb una alta qualitat de vida.

En els últims anys, Barcelona s'està convertint en un referent europeu en projectes de mobilitat urbana, eficiència en el transport o autosuficiència energètica. En són un exemple les aplicacions d'smart parking Parked InsideApparkb, la nova xarxa de bus ortogonal molt més eficient, les smartquesines o el Pla director d'il·luminació que aposta per l'enllumenat intel·ligent.

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.