Novetats

Font: Mobile World Capital

Font: Mobile World Capital

Última modificació: 05/09/2011

Barcelona esdevé capital mundial de les comunicacions mòbils

Després de la designació de Barcelona com a Mobile World Capital, la ciutat ja està treballant en convertir–se en un referent mundial de les tecnologies mòbils, tant a nivell empresarial com lúdic i cultural.

Barcelona s'ha imposat a Milà, Munic i París en la carrera per erigir-se en capital mundial de la telefonia mòbil. De la mà de la GSMA, associació que representa les operadores mòbils a nivell mundial, la capital catalana serà la seu del Mobile World Congress en el període 2012-2018 i esdevindrà, a més, un hub tecnològic de promoció de noves oportunitats de negoci basades en l'impuls de les comunicacions mòbils.

L'ambiciós i creatiu projecte presentat per Barcelona i el bagatge de l'èxit i el creixement del Mobile World Congress durant els anys que ha tingut lloc a la ciutat han estat les credencials de la candidatura guanyadora. L'impacte econòmic esperat durant els sis anys com a Mobile World Capital és de 3.459 milions d'euros. 

Aposta estratègica

L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, ha manifestat que la designació com a capital mundial de les comunicacions mòbils situa Barcelona "en una situació immillorable de cara al futur", que és "fruit d'una tasca que va començar fa temps". Trias, en aquest sentit, ha indicat que convertir-se en Mobile World Capital era una aposta estratègica per confirmar Barcelona com a referent en les noves tecnologies que ha comptat amb el suport de les administracions i del sector privat.

Nou concepte de capital

A banda de generar un livinglab a Barcelona, la creació d'una seu permanent i d'un programa d'iniciatives industrials, lúdiques i culturals, entre elles el Mobile World Center i el Mobile World Festival, són altres dels beneficis que reportarà la capitalitat. Una fundació integrada per l'Ajuntament, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d'IndústriaFira de Barcelona i la GSMA, gestionarà els projectes i les activitats relacionades amb la capitalitat mundial de les comunicacions mòbils.

Nota de premsa

Mobile World Congress

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.