Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 23/02/2012

Barcelona es converteix en la Capital Mundial del Mòbil

La celebració del Mobile World Congress consolida el lideratge de la capital catalana com a ciutat referent en les noves tecnologies.

El Mobile World Congress d'enguany, que va obrir ahir les seves portes, compta amb 1.400 companyies de més de 200 nacionalitats que mostraran les seves novetats en un edició que no descarta batre el rècord d'assistència de l'any passat, amb la visita de 60.000 persones, i que tancarà les seves portes el proper dijous 1 de març. Entre les empreses participants al congrés, 45 són catalanes, una xifra que triplica la de 2011 i supera el 50% de la representació de l'Estat.

Segons va posar de manifest el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, durant la presentació del congrés, és important que el teixit del sector de la telefonia mòbil creixi a Catalunya. Per això, ha qualificat com a “bona notícia” el fet que cada any hi hagi més representació catalana al MWC, que enguany té com a lema ‘Redefinint el mòbil' i se centra en el concepte de mobilitat.

Empreses catalanes a l'App Planet

L'App Planet, una de les zones que creix més cada any i que reuneix propietaris de plataformes mòbils i desenvolupadors d'aplicacions, acull un total de 200 empreses d'arreu del món, 20 de les quals són catalanes. 12 d'aquestes empreses estan vinculades a l'agència de desenvolupament local de la ciutat Barcelona Activa, (theChannerDown to MoonSlashMobilityQstodianInQBarnaBcnTouchNeosonoZyncroKailabItinerariumBlinzyArtificial-Solutions). 

Així mateix, en aquesta edició al Pavelló de Catalunya hi ha presents cinc centres tecnològics i vuit empreses consolidades del sector, de les quals quatre han comptat també amb el suport municipal en el seu procés de creixement (UrbioticaOpenTrendsGenakerFonYou).

Un congrés internacional amb les darreres innovacions

Més de 120 delegacions especialitzades en telecomunicacions de governs de tot el món s'han desplaçat a Barcelona per participar al congrés, així com diversos consellers delegats de companyies líders del sector, com ara Google, Nokia o HTC, que presentaran les seves innovacions a les conferències que es realitzaran en el marc del congrés.  

A més, també es celebraran conferències sobre aplicacions mòbils, cloud computing o mòbils i salut, entre d'altres. El MWC 2012 compta també amb fòrums temàtics, per exemple, sobre realitat augmentada i seguretat, i sessions formatives sobre estratègia empresarial, xarxes socials, mitjans de comunicació i entreteniment, etc. Com a novetat d'aquest any, el Global TD-LDE Initiative debatrà sobre l'ús de l'espai radioelèctric. 

Un sector estratègic per a la ciutat 

Fer de Barcelona una ciutat de referència internacional és un dels objectius prioritaris del govern municipal. Així doncs, des del consistori es dóna suport a aquells esdeveniments que projecten la ciutat endavant i l'obren a l'exterior, com el MWC. 

A més d'acollir el Mobile World Congress fins al 2018, la capital catalana té com a objectiu convertir-se durant aquest període en un centre tecnològic i cultural permanent destinat a impulsar el teixit industrial existent, a crear noves oportunitats de negoci i donar visibilitat al potencial de la comunicació mòbil, que experimentarà un fort creixement en els propers anys. 

Barcelona, Mobile World Capital 

Convertir-se en la capital mundial del mòbil consolida el lideratge de Barcelona com a ciutat referent en les noves tecnologies i és una clara aposta per la innovació, la tecnologia i el coneixement. 

En paraules de John Hoffman, garantir la capitalitat de l'esdeveniment a Barcelona fins el 2018 va ser la "decisió correcta" i, segons ell, està sobradament provat que és així en base a les experiències passades i al suport de les administracions catalana i espanyola. "Barcelona és avui la capital mundial de la telefonia mòbil i ho serà en el futur", va sentenciar. 

La fundació Barcelona Mobile World Capital, actualment en fase de constitució, serà l'òrgan de gestió i promoció de la capitalitat del mòbil a la ciutat de Barcelona i desenvoluparà tots els projectes associats a la capitalitat. Està formada per representants del Ministerio de Industria, Energía y Turismo, de la Generalitat de Catalunya, de l'Ajuntament de Barcelona, GSMA i Fira Barcelona.  

L'impacte econòmic d'aquest sisè MWC que se celebra a Barcelona podria superar els 275 milions d'euros i s'estimen en 3.459 milions d'euros la repercussió econòmica que tindrà la capitalitat de la ciutat sobre l'economia catalana i espanyola.

Es donarà a conèixer el potencial de Barcelona com a ciutat d'aterratge 

L'Ajuntament de Barcelona té un stand (Hall 2.1 B26) al MWC. Cada dia al migdia, a les 12 h, es realitzarà una xerrada sobre com instal·lar una empresa a la ciutat. Per això, s'explicaran els aspectes més rellevants de com fer negocis a Barcelona i es presentaran totes les eines que ofereix la ciutat per facilitar l'aterratge de companyies i professionals.

Mobile World Congress

Do it in Barcelona

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.