Novetats

Font: esa.int

Font: esa.int

┌ltima modificaciˇ: 23/07/2014

Barcelona busca emprenedors amb projectes innovadors de l'Ómbit de les tecnologies de l'espai

En els propers mesos entrarÓ en funcionament el Business Incubation Centre (BIC), la primera incubadora que l'AgŔncia Espacial Europea (ESA) emplašarÓ a l'Estat espanyol. S'ha obert el procÚs de recepciˇ de candidatures per poder-s'hi instalĚlar.

El nou ESA BIC Barcelona estarÓ gestionat per Barcelona Activa i s'ubicarÓ a l'edifici RDIT del Parc UPC al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels. El projecte busca convertir la capital catalana en un referent en l'aplicaciˇ de la tecnologia espacial, i reforšar el posicionament de la ciutat com a pol d'atracciˇ de talent emprenedor. Es preveu que entri en funcionament en els propers mesos

La convocat˛ria per instalĚlar-s'hi s'adreša a empreses de recent creaciˇ amb menys de cinc anys d'activitat al mercat. Es busquen iniciatives innovadores que utilitzin les tecnologies de l'espai per desenvolupar productes, serveis o aplicacions amb finalitat industrial o per a ˙s quotidiÓ  . El procÚs de recepciˇ de candidatures estarÓ obert durant tot l'any. 

Les empreses incubades tindran accÚs al coneixement tŔcnic i cientÝfic de l'equip de l'AgŔncia Espacial Europea i de la UPC. TambÚ comptaran amb l'assessorament expert a nivell empresarial de Barcelona Activa. Cada una rebrÓ fins a 50.000 euros per desenvolupar un producte o servei, a mida que assoleixi les fites marcades i, addicionalment, tindrÓ accÚs preferent a finanšament privat de la mÓ de Caixa Capital Risc -la gestora de capital risc de ôla Caixaö-. 

Un comitŔ format per membres de l'ESA i representants de les diferents entitats promotores de la incubadora de Barcelona seran els encarregats de seleccionar els projectes que finalment s'instalĚlaran a l'ESA BIC Barcelona. Es poden enviar les consultes per correu electr˛nic a l'adreša programes.emprenedors@barcelonactiva.cat. Es preveu que des de la seva posada en marxa fins el 2018, l'incubadora de Barcelona aculli unes 40 start-ups tant locals com internacionals. 

10a incubadora espacial d'Europa 

El BIC Ús el primer centre que l'ESA obrirÓ a Espanya i se sumarÓ a la xarxa formada per nou espais mÚs distribu´ts a diferents pa´sos europeus com Holanda, Anglaterra, Franša, Alemanya, BŔlgica o ItÓlia. 

L'Ajuntament de Barcelona va presentar ara fa un any la candidatura per acollir aquest espai a la ciutat conjuntament amb la Universitat PolitŔcnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) i altres agents de l'administraciˇ i Caixa Capital Risc ľla gestora de capital risc de ôla Caixaö. 

Veure totes les novetats

Consulta el ˙ltims butlletins informatius

Informaĺt-en

Subscriu-te al butlletÝ BarcelonaáNegocis si vols rebreáperi˛dicament informaciˇ sobre l'actualitat econ˛mica a Barcelona.