Novetats

Font: Barcelona Creixement

Font: Barcelona Creixement

┌ltima modificaciˇ: 04/09/2012

Barcelona aposta per la cessiˇ d'empreses per activar el creixement econ˛mic i conservar llocs de treball

Es tracta d'una de les 30 mesures de Barcelona Creixement que permetrÓ assessorar i formar tant als empresaris que cedeixen el negoci com als emprenedors disposats a donar-los-hi continu´tat.

L'Ajuntament de Barcelona, en el marc de la iniciativa Barcelona Creixement, i la patronal Cecot han signat un acord de colĚlaboraciˇ per a la implementaciˇ del programa Reempresa a la ciutat.

Es tracta d'una de les 30 mesures per a la reactivaciˇ econ˛mica que tÚ com a objectiu impulsar la cessiˇ d'empreses com una eina per a la creaciˇ i creixement de l'activitat econ˛mica i per evitar tant el tancament de negocis econ˛micament viables com la destrucciˇ d'ocupaciˇ. 

Amb aquest acord s'establirÓ a Barcelona Activa una oficina del Centre de Reempresa de Catalunya, a la qual es podran dirigir tant els empresaris que volen cedir el seu negoci com els emprenedors disposats a donar-los-hi continu´tat. S'oferirÓ per obtenir informaciˇ, assessorament i formaciˇ. S'oferirÓ assessorament i s'impartirÓ formaciˇ sobre els processos de compra-venda d'empreses i l'elaboraciˇ d'un Pla de Reempresa o de cessiˇ.

AixÝ mateix, el projecte es complementa amb l'ediciˇ de dues guies informatives per a empresarisemprenedors i un portal web on es recull tota la informaciˇ sobre el procÚs de traspÓs i que tambÚ funciona com un mercat d'oferta i demanda. Actualment compta amb 600 empreses cedents i 500 reemprenedors.

Un nou model d'emprenedoria per retenir el capital econ˛mic

Es calcula que en els propers deu anys al voltant de 90.000 empreses i mÚs de 190.000 treballadors de la provÝncia de Barcelona es poden trobar involucrats en processos de reempresa. La reempresa esdevÚ, doncs, un model d'emprenedoria que contribueix a la supervivŔncia del teixit empresarial actual i futur. Per aquest motiu, facilitar el camÝ a aquells que volen cedir el seu negoci per jubilaciˇ, prejubilaciˇ o canvi de domicili permetrÓ mantenir un 45% de les companyies i dels llocs de treball.

En el seu primer any de vida, el programa Reempresa ha permŔs tancar una cinquantena de cessions i mantenir 200 llocs de treball arrreu de Catalunya.

Guies per a reemprenedors i reempreses

Veure totes les novetats

Consulta el ˙ltims butlletins informatius

Informaĺt-en

Subscriu-te al butlletÝ BarcelonaáNegocis si vols rebreáperi˛dicament informaciˇ sobre l'actualitat econ˛mica a Barcelona.