Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 23/02/2012

L'Ajuntament de Barcelona i Schneider Electric impulsen el primer Centre d'Excel·lència SmartCity al districte 22@Barcelona

Tindrà com a objectiu l'aplicació d'una mobilitat intel·ligent a la capital catalana.

Schneider Electric, especialista en gestió de l'energia i líder en solucions d'eficiència energètica, ha signat un acord per crear a Barcelona el seu primer Centre d'Excel·lència SmartCity al món. El Centre s'ubicarà a l'Smart City Campus que s'habilitarà al districte de la innovació 22@ Barcelona, seu del futur clúster d'empreses vinculades al concepte de "ciutats intel·ligents".

A través de Telvent, Schneider Electric col·laborarà amb l'Ajuntament en la implementació d'una plataforma per gestionar de forma intel·ligent la mobilitat; aplicació que ja s'ha testejat amb èxit a ciutats com Mumbai, Dallas, Rio de Janeiro i Sao Paulo, entre d'altres. 

Des del Centre d'Excel·lència SmartCity s'identificaran les necessitats i recursos disponibles, d'acord amb els objectius estratègics de mobilitat, i es duran a terme els projectes pilot que millor s'adaptin a les necessitats de la ciutat comtal. En una segona fase, està previst treballar aspectes com la gestió intel·ligent de l'aigua i de les xarxes de distribució de l'energia, edificis i vivendes intel·ligents o l'e-government.

Amb aquest conveni, l'Ajuntament vol promoure un model de ciutat sostenible que impulsi l'eficiència energètica i garanteixi la màxima qualitat en la prestació de serveis públics.

Un clúster de coneixement i tecnologia per prestar serveis de valor afegit

El Centre d'Excel·lència SmartCity funcionarà com un clúster de coneixement i desenvolupament de tecnologies amb l'objectiu de prestar serveis de valor al ciutadà i consolidar i exportar a la resta del món el model de gestió integrada de Barcelona. A més, col·laborarà amb universitaris, institucions i empreses, incorporarà personal universitari altament qualificat i impulsarà una xarxa d'aliances entre la capital catalana i altres grans ciutats del món.

Schneider Electric va presentar en primícia durant l'Smart City World Expo —celebrada a Barcelona al desembre— les seves solucions per respondre als grans reptes que viuran les ciutats durant els propers anys.

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.