Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 26/03/2012

Agbar incrementa en 3 milions d'euros la inversió en recerca i innovació

Aigües de Barcelona ha invertit 40 milions d'euros en diferents projectes d'R+D+i durant 2011, augmentant la inversió de l'any anterior.

Aigües de Barcelona (Agbar) ha invertit "40 milions d'euros en diferents projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) durant el 2011, enfront dels 37 destinats el 2010", tal i com va assegurar Àngel Simón, president de la companyia, i va afegir que "els ingressos van créixer un tres per cent l'any passat, abans que arrenqués Aquaforum, una trobada centrada en l'aigua i la seva gestió".

D'aquesta manera, l'empresa especialitzada en la gestió hídrica ha mantingut la seva aposta per la diferenciació en aportar de nou "l'1,2% dels seus ingressos en aquesta àrea, quan el sector de l'aigua inverteix de mitjana únicament el 0,5% dels seus ingressos", va afirmar el president d'Agbar, que va destacar que els últims quatre anys el consum d'aigua ha caigut un 15% en l'arc mediterrani, i els serveis, en un 40%. 
"En temps així —va subratllar Simón— cal fer una gestió eficaç i eficient de l'aigua tant local com globalment, però mai reduir la inversió en R+D+i". 

El president de la companyia va repassar diversos èxits d'Agbar per posar de manifest com "amb poca inversió es pot gestionar i portar aigua de qualitat", com la reducció de les pèrdues d'aigua de l'Havana (Cuba), que a l'any 2000 ascendien al 80%, amb una inversió de 20 milions d'euros. Per altra banda, a Algèria, l'empresa ha ampliat recentment la distribució d'aigua potable a Orà, aconseguint que arribi del 10% al 77% de la població. 

Agbar també ha aconseguit ser pioner en l'aprofitament de l'aigua a les Illes Canàries, on és responsable de més de 300 plantes dessaladores, la qual cosa li ha permès convertir-se en un referent mundial en la gestió hidràulica. 

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.