Novetats

Font: Ajuntament de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

Última modificació: 20/07/2012

L'activitat emprenedora de Barcelona creix al 2011 i marca un punt d'inflexió respecte anys anteriors

La taxa d'activitat emprenedora (TEA) de la població resident (18-64 anys) a la província de Barcelona se situa en el 7%, el que suposa un augment d'1,4 punts percentuals respecte a la taxa de 2010.

Aquestes dades es posen de manifest a l'informe L'activitat emprenedora a Barcelona i Catalunya 2011, que recull els principals resultats de l'Informe Executiu Catalunya 2011 del Global Entrepreneurship Monitor, un projecte que té per objectiu l'obtenció de dades anuals sobre activitat emprenedora arreu del món.

El document, promogut pel Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona i elaborat per l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans, dedica un apartat específic a l'activitat emprenedora a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i inclou informació sobre la creació de societats mercantils l'any 2011 a Barcelona.

En aquest sentit, l'informe destaca que la taxa d'activitat emprenedora (TEA) de la població resident a la província de Barcelona se situa en el 7%, el que suposa un augment de +1,4 punts percentuals respecte a la taxa de 2010. Aquest resultat marca un punt d'inflexió en l'evolució de la taxa després de quatre anys consecutius de descens.  

La capital catalana torna a situar-se per davant de França (5,7%) o Finlàndia (6,2%) —que l'havien superat el 2010— i manté una taxa superior a les de Suècia (5,8%), Alemanya (5,6%) o Bèlgica (5,7%).

Creació de nous negocis, una alternativa a la crisi

Tant a Barcelona com a Catalunya gairebé 8 de cada 10 projectes empresarials s'han originat per l'aprofitament d'una oportunitat de negoci (78,2 i 78,5% dels casos, respectivament), una proporció més elevada que en el cas de la resta d'Espanya (71,6%) o la Unió Europea (72,8%).

De fet, més d'un de cada quatre adults (el 26,4%) de la província de Barcelona estava involucrat en un procés empresarial l'any 2011.

Segons les dades de l'INE, a la ciutat de Barcelona s'han creat 6.416 societats mercantils l'any 2011, 322 més (+5,3%) que el 2010. Així, per primer cop en els últims 5 anys es registra una evolució interanual positiva d'aquest indicador.

En els primers mesos de 2012 ha continuat l'evolució positiva en la creació de societats mercantils a Barcelona: entre gener i abril s'han creat 2.520 noves empreses, un 10,7% més que el mateix període de l'any anterior.

L'activitat emprenedora a Barcelona i Catalunya 2011 

Veure totes les novetats

Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.