Novetats

Última modificació: 12/12/2017

El Port de Barcelona va créixer més d'un 35% a l'octubre

El Port de Barcelona continua registrant xifres rècord i a l’octubre de 2017 va augmentar un 35,5% el tràfic de mercaderies, segons les dades de l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB). El tràfic de contenidors va créixer un 26,5% el mes passat i, enguany, ha augmentat un 31%.

L'increment més destacat del tràfic s'ha produït en la càrrega de contenidors de transbordament (els contenidors que són descarregats per tornar-los a embarcar cap a la seva destinació final), que ha augmentat un 131,1%. També cal destacar el transport de líquids a granel i el de la càrrega rodada (mercaderies que són embarcades sobre plataforma, camió o remolc en serveis marítims de curta distància).

Per mercats, destaca el dinamisme dels intercanvis amb la Xina (creixen un 7,8%), la Unió dels Emirats Àrabs (+6,1%), Turquia (+6,2%), Corea del Sud (+14%) i Algèria (+15,5%). Els països receptors de les exportacions canalitzades pel Port de Barcelona que han registrat un impuls més gran són Algèria, el Japó i Corea del Sud, mentre que els països d'origen de les importacions que han crescut més en proporció són Corea del Sud, l'Índia, Bangladesh, l'Aràbia Saudita i Mèxic.

Pel que fa al moviment de persones passatgeres, el Port de Barcelona ha rebut fins a l'octubre un total de 3,6 milions de viatgers i viatgeres, tant de ferris (1,2 milions) com de creuers (2,3 milions). En conjunt, aquesta xifra suposa un augment de l'1,8%. Finalment, els usuaris i usuàries de ferri han crescut un 11,5%.

Veure totes les novetats


Consulta el últims butlletins informatius

Informa’t-en

Subscriu-te al butlletí Barcelona Negocis si vols rebre periòdicament informació sobre l'actualitat econòmica a Barcelona.


AGENTS ECONÒMICS